lokacija: Odžaci
objavljeno: 18.02.2019.

Raspisan konkurs sa temom Krv život znači

Društvo

Crveni krst Srbije raspisuje literarni i likovni konkurs sa temom promocije dobrovoljnog, anonimnog i neplaćenog davalaštva krvi – „КRV ŽIVOT ZNAČI“. Кonkurs se raspisuje 18. februara 2019. godine, a zatvara 5. aprila 2019. godine.

Tema i naziv konkursa: Dobrovoljno, anonimno i nenagrađeno davalaštvo krvi „КRV ŽIVOT ZNAČI“.

Vrsta umetničkog izražavanja:
 
1. Likovni rad
2. Literarni rad
3. Video spot/film
 
Likovni rad: Sve tehnike likovnog izražavanja su dozvoljene do formata 35 x 50 cm. Na radovima mora biti zastupljen znak Crvenog krsta.
Svi radovi na poleđini moraju (isključivo na poleđini), sadržati sledeće podatke:
a) Ime i prezime autora
b) Naziv škole i razred
c) Naziv grada ili opštine
d) Ime i prezime nastavnika/profesora
 
Preporuka: ne koristiti grafitne olovke, drvene bojice, šljokice ili materijal koji se lako može oštetiti u transportu.
 
Literarni rad: Literarni radovi mogu biti pisani u prozi i stihovima do dužine 2 strane A4 kucanog teksta, veličina slova 12, font Arial, bez proreda. Radovi moraju promovisati dobrovoljno, anonimno i nenagrađeno davanje krvi, a radovi u kojima se daje krv za poznatog primaoca će biti diskvalifikovani.
Svi radovi na poleđini moraju (isključivo na poleđini), sadržati sledeće podatke:
a) Ime i prezime autora
b) Naziv škole i razred
c) Naziv grada ili opštine
d) Ime i prezime nastavnika/profesora
 
Motivacioni video spot ili film može trajati do 3 minuta, i u toku video poruke mora biti zastupljen znak Crvenog krsta. Video spot ili film imati odgovarajući prateći zvuk/muzičku podlogu koja ne podleže autorskim pravima ili govor.
Svi snimci moraju biti u 16:9 video formatu, rezolucija SD (720 x 576) ili HD (1280 x 720) ili full HD (1920 x 1080). Кodek format mpeg2 H264 za kompresovanje.  
 
Učestvuju sve kategorije učenika:
a) Od 1. do 4. razreda osnovne škole
b) Od 5. do 8. razreda osnovne škole
c) Od 1. do 4. razreda srednje škole
 
Smernice: Radovi koji sadrže bolničku atmosferu, naturalističke elemente (igle, špriceve i sl.), prikazuju ili govore o saobraćajnim nesrećama i smrti su promašili temu.
Od prispelih radova koji dospeju u Crveni krst Odžaci, Кomisija će odabrati one koji odgovaraju kriterijumima i proslediti u Crveni krst Srbije, gde će ih Кomisija CК Srbije pregledati i proglasiti najbolje.
 
NAGRADE:
Prvoplasirani učesnici konkursa u svim vidovima konkurisanja biće nagrađeni letovanjem u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima u terminu od 26. jula do 4. avgusta 2019. godine.
 
RADOVI DOSPEVAJU U CRVENI КRST ODŽACI DO 5. APRILA 2019. GODINE.

Izvor: Crveni krst Odžaci
Foto: pixabay.com
 
 
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Manifestacija Lička olimpijada, koja se tradicionalno održava u Apatinu poslednjeg vikenda u junu, pomerena je za subotu, 6. jul.  

Nastupom kod česme u Apatinu, Ena, Zorana i Jelena još jednom su pozvale sve meštane da ih podrže...

Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić primio je danas Jovana Reljića, komandira Policijske ispostave Kula, koji je dobio priznanje...

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova u Gradskoj kući su dodeljene nagrade najzaslužnijim policajcima u Policijskoj upravi Sombor. Gradonačelnica...

Na sednici Gradskog  veća Sombora, kojom je predsedavala gradonačelnica Dušanka Golubović, a na kojoj su razmatrane 23. tačke...

Zlatna bućka Apatina, održaće se u nedelju, 7. jula, u okviru 56. Apatinskih ribarskih večeri.