lokacija: Odžaci
objavljeno: 23.01.2019.

Poletarci iz Odžaka nastavljaju da nižu uspehe na likovnim konkursima

Društvo

Na 20. Međunarodnom likovnom konkursu pod nazivom “Radost Evrope”, koji je organizovao Dečji likovni centar Beograd, polaznici Predškolske ustanove “Poletarac” u Odžacima su osvojili treću nagradu za kolekciju radova.

Nagrađena deca su: Ana Nedeljković (4 godine), Marko Kanjo (4 godine), Andrej Žakula (6 godina), Višnja Veselinović (6 godina) i Mia Mladenović (6 godina).
 
Nagrađeni vaspitači: Slavica Malešev, Jasmina Radujko, Ljiljana Belić, Biljana Stanković, Marija Bursać i Vera Lukić.
 
Poletarci su bili uspešni i na 11. Međunarodnom likovnom konkursu “Flora i fauna-izvor života i lepote” u Skoplju, u organizaciji Dečjeg likovnog centra Republike Makedonije pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu Republike Makedonije.
 
Prvu nagradu su osvojile polaznice: Teodora Stojanović (5 godina), vaspitačice Stojanke Popov iz objekta “Park” u Odžacima i Una Babić (6 godina), vaspitačice Sanele Šimek iz objekta “Pčelica” u Ratkovu.
 
Drugu nagradu na 45. Međunarodnoj dečjoj likovnoj izložbi “13. novembar” u Republici Makedoniji osvojila je polaznica Teodora Ledenac iz objekta “Leptirić” u Laliću, vaspitačice Ružene Valent. Nagradu dodeljuje Dečji likovni centar Skoplje – Gradsko udruženje likovnih pedagoga. 
 
Izvor i foto: ico.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Crvenom krstu Srbije u petak je upriličen prijem na kom su uručene nagrade najuspešnijim učenicima koji su...

Ena Đorđević, Zorana Mrđa i Jelena Popović održaće u četvrtak, 20. juna, mini nastup kod česme u Apatinu....

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović položila je kamen temeljac novog stambeno poslovnog prostora u Somboru. Gradonačelnica Sombora je izašla...

Somborsko prihvatilište za pse i mačke, u okviru akcije Udomi, ne kupuj! poziva sve vlasnike da čipuju i...

Na objektu bivše Stambene zadruge Progres, u ulici Majora Tepića, u Apatinu, juče je izbio požar koji je...

Kabinet Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je u okviru mera populacione politike u 2019....