lokacija: Apatin
objavljeno: 22.12.2017.

Od ponedeljka konkurs EU za kupovinu traktora i druge mehanizacije

Društvo

Prvi konkurs u Srbiji za sredstva iz predpristupnih fondova Evropske unije za ruralni razvoj, IPARD, za kupovinu traktora i druge mehanizacije, biće raspisan u ponedeljak, 25. decembra, kada će biti objavljen formalni poziv poljoprivrednicima.


Poljoprivrednici će moći da konkurišu za ukupno 8,3 miliona evra bespovratnih sredstava za nabavku traktora i mehanizacije, odnosno da računaju na povraćaj oko 60 odsto vrednosti ulaganja.


Za sredstva mogu da se prijave vlasnici porodičnih gazdinstava, preduzetnici, zadruge, mala i srednja agro preduzeća, ali ne i oni koji imaju manje od dva hektara zemlje ili nedovoljan broj grla stoke.


Minimalna vrednost povraćaja novca iznosi 5.000 evra, a maksimalan iznos za određene investicije iznosi 1,5 miliona evra u vreme trajanja programa.


Svi oni koji imaju nameru da konkurišu, za savet i pomoć mogu da se obrate Lokalnoj akcionoj grupi ,,Dunavski biser'' Apatin, putem telefona 025/772-122, lokal:618 i 063/729-6019, ili putem mejlova: [email protected] i [email protected]

Od stručnih poljoprivredih službi se uskoro očekuje i detaljan vodič za buduće korisnike sredstava iz IPARD-a.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Kabinet Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je u okviru mera populacione politike u 2019....

Crveni krst Odžaci je povodom obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, 14. juna i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja...

Organizatori GREEN TOWN Jazz Fest manifestacije koja će se deveti put održati u bašti Bowling centra Bowlingstones u...

Šesti po redu, Dunav soja Danu polja koje su zajednički organizovali Institut za ratarstvo i povrtarstvo, kompanija Belchim...

Turistička organizacija Apatin raspisala je oglas za učestvovanje na javnom nadmetanju za zakup pozicije  za štand za distribuciju pića.  

Juče je u Ožacima, kako je rekao pomoćnik predsednika Opštine Milorad Stanišić, nastavljena akcija tretiranja komaraca.