lokacija: Apatin
objavljeno: 02.04.2017.
Autor: Jelena

Vučić ubedljiv u Apatinu, osvojio 62,60 odsto glasova

Politika

Završeni su izbori za predsednika Srbije. Iz štaba Srpske napredne stranke večeras su javili da je, na osnovu 80 posto obrađenog uzorka, njihov kandidat, Aleksandar Vučić, pobedio. Budući predsednik Srbije obratio se sledećim rečima:
 

- Veoma sam ponosan na činjenicu da smo dobili ogromno poverenje građana Srbije. Naše su konačne procene su da smo osvojili 2 miliona i 35 hiljada glasova. Mi smo obradili uzorka 92 odsto, a biračkih mesta 81 odsto.


Opštinska izborna komisija u Apatinu proglasila je večeras rezultate prvog kruga izbora za predsednika Srbije. Kandidat SNS-a, Aleksandar Vučić, u Apatinu je osvojio 9798 glasova, što iznosi 62,60 odsto upisanih birača u opštini Apatin.
 

Drugo mesto zauzeo je kandidat Saša Janković, kojeg je predložila Grupa građana “Za Srbiju bez straha”, sa osvojenih 1.580 glasova, odnosno 10,09 odsto.
 

Kandidat Grupe građana “Ljubiša Preletačević Beli – Beli samo jako” Luka Maksimović u apatinskoj opštini je dobio poverenje 1.105 glasača (7,06 odsto). Odmah iza njega, sa 5,09 odsto, odnosno 797 glasova, ostvario je kandidat Srpske radikalne stranke, dr Vojislav Šešelj.
 

Za kandidata Vuka Jeremića kog je predložila Grupa građana “Moramo bolje”, glasalo je 3,85 odsto birača ili 602 glasača opštine Apatin, dok je kandidat Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, osvojo je 1,88 odsto glasova, odnosno 294 građana naše opštine dalo je glas upravo njemu.
 

Nenad Čanak, ispred ,,Lige socijaldemokrata Vojvodine'', u Apatinu je zadobio poverenje 2,77 odsto, odnosno 433 glasača, kandidat Narodnog slobodarskog pokreta Miroslava Parovića, 188 zaokruženih listića, odnosno 1,20 posto.
 

Kandidat pokreta ,,Dosta je bilo'', Saša Radulović, u Apatinu je osvojio 338 glasova (2,16 odsto), kandidat Demokratske stranke Srbije, dr Aleksandar Popović, dobio je 59 glasa ili 0,38 odsto, dok je najmanje glasova u našoj opštini dobio kandidata Milana Stamatovića, ispred Grupe građana “Za zdraviju Srbiju” glasalo je 0,33 odsto birača (52).
 

Nevažećih listića na predsedničkim izborima u opštini Apatin bilo je 406, odnosno 2,59 odsto, a ukupna izlaznost iznosila je 59,83 odsto.

 


 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Posle kraće i teške bolesti danas je u pedeset i šestoj godini preminuo je primarijus dr Zoran Parčetić,...

Umesto Milene Antić, koja je iz ličnih razloga podnela ostavku, na 23. sednici Skupštine opštine Odžaci, odbornici su tajnim glasanjem...

Obeležavanju jubileja - Deset godina od pružanja usluga socijalne zaštite – Pomoć u kući za odrasla i starija lica i...

Napadi na porodicu Vučić, koji se inteziviraju nakon, sada je već i njima jasno, potpunog fijaska vezanog za pokušaj rušenja...

Porodica je stub na kom se temelji svaki čovek i suština postojanja svakog pojedinca. Porodica je dar od Boga i...

30. sednica Skupštine opštine Apatin zakazana je za 25. april 2019. godine sa početkom u 10 časova u...