lokacija: Apatin
objavljeno: 06.11.2018.

Vučenović: Dobra izlaznost na izborima za Savete nacionalnih manjina u opštini Apatin

Politika

U nedelju, 4. novembra, na teritoriji Republike Srbije održani su izbori za Savete nacionalnih manjina koje je raspisalo ministarstvo Državne uprave i lokalne samouprave.

U Apatinu se glasalo na šest biračkih mesta, od kojih su dva u gradu Apatinu, dva u Kupusini i po jedno u Sonti i u Svilojevu. U Prigrevici izbori nisi bili sporvedeni jer nije bilo upisanih birača u biračke spiskove nacionalnih manjina.

- Izbori su održani u nedelju, u periodu od 7 do 20 sati, i nije bilo nikakvih nepravilnosti i prigovora od strane predlagača listi, niti od birača koji su učestvovali na izborima. Izlaznost je bila uobičajena, u ranijim satim slabije ali do popodnevnih sati se to povećalo i došli smo do 50 odsto izlaznosti na većini izbornih mesta, dok je na pojedinim mestima izlaznost bila i preko 50 odsto, izjavio je Nedeljko Vučenović, načelnik Opštinske uprave opštine Apatin i predsednik Radnog tela.
 
U opštini Apatin je glasalo 3049 glasača od 4747 ukupno upisanih u birački spisak, ostali su glasali putem elektronske skupštine ili takozvanih elektora.
 
- U Apatinu je na 6 biračkih mesta učestvovalo isto toliko listi. Od toga - Mađarska nacionalna manjina sa dve liste, Nemačka nacionalna manjina sa tri liste, Romska nacionalna manjina sa 5 listi , Rumunska nacionalna manjina sa četiri liste, Slovačka nacionalna manjina sa 5 listi i Ukrajinska nacionalna manjina sa pet listi. Svi predlagači listi imali su pravo na svoje nadgledače i posmatrače. Nadgledači su pratili rad biračkih odbora tokom glasanja na mestima gde su imali svoju listu, dodao je Vučenović.
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Hrvatski državljani u Srbiji moći će u nedelju u prostorijama Konzularnog ureda Ambasade Hrvatske u Beogradu i Generalnog...

Posle kraće i teške bolesti danas je u pedeset i šestoj godini preminuo je primarijus dr Zoran Parčetić,...

Umesto Milene Antić, koja je iz ličnih razloga podnela ostavku, na 23. sednici Skupštine opštine Odžaci, odbornici su tajnim glasanjem...

Obeležavanju jubileja - Deset godina od pružanja usluga socijalne zaštite – Pomoć u kući za odrasla i starija lica i...

Napadi na porodicu Vučić, koji se inteziviraju nakon, sada je već i njima jasno, potpunog fijaska vezanog za pokušaj rušenja...

Porodica je stub na kom se temelji svaki čovek i suština postojanja svakog pojedinca. Porodica je dar od Boga i...