lokacija: Kula
objavljeno: 14.12.2018.

U nedelju u Кuli lokalni izbori - U ponoć počela izborna tišina

Politika

U ponoć je počela izborna tišina uoči lokalnih izbora, koji će u kulskoj opštini biti održani u nedelju, 16. decembra i trajaće do zatvaranja biračkih mesta, odnosno, u nedelju do 20,00 časova. Izborna tišina znači da liste neće moći da se oglašavaju u medijima, niti da organizuju predizborne skupove.

Za predstojeće lokalne izbore Opštinska izborna komisija u Кuli je proglasila osam lista kandidata za odbornike u novom sazivu Skupštine opštine Кula. Na tih osam lista nalaze se imena ukupno 178 kandidata za odbornike. Budući da u opštinskom parlamentu ima mesta za 37 odbornika znači da gotovo pet kandidata konkuriše na jedno odborničko mesto.
 
Rešenjem Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave utvrđeno je da je u jedinstven birački spisak za područje opštine Кula upisano ukupno 35 hiljada i 914 birača, koji će na 40 biračkih mesta glasati za izbor 37 odbornika u novi saziv lokalnog parlamenta.
 
Prilikom glasanja birači su dužni da Biračkom odboru pokažu ličnu kartu ili neki drugi identifikacioni dokument kako bi mogli glasati. Biračka mesta će u nedelju, 16. decembra biti otvorena od 7,00 do 20,00 časova.  
 
Osim u Кuli vanredni izbori za lokalne parlamente se u nedelju održavaju i u Lučanima, Кladovu i Doljevcu.

Izvor i foto: q-media.rs
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Hrvatski državljani u Srbiji moći će u nedelju u prostorijama Konzularnog ureda Ambasade Hrvatske u Beogradu i Generalnog...

Posle kraće i teške bolesti danas je u pedeset i šestoj godini preminuo je primarijus dr Zoran Parčetić,...

Umesto Milene Antić, koja je iz ličnih razloga podnela ostavku, na 23. sednici Skupštine opštine Odžaci, odbornici su tajnim glasanjem...

Obeležavanju jubileja - Deset godina od pružanja usluga socijalne zaštite – Pomoć u kući za odrasla i starija lica i...

Napadi na porodicu Vučić, koji se inteziviraju nakon, sada je već i njima jasno, potpunog fijaska vezanog za pokušaj rušenja...

Porodica je stub na kom se temelji svaki čovek i suština postojanja svakog pojedinca. Porodica je dar od Boga i...