lokacija: Apatin
objavljeno: 28.04.2016.

Smiljanićev koalicion partner 3D i afere sa kupovinom glasova

Politika

Kao što je svima poznato, SPS u Apatinu je ušao u predizbornu trku u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom (JS) i narodnim pokretom "Dinara-Drina-Dunav".

Pisalo se već o tome da je u toku prošle godine kompletno rukovodstvo OO JS Apatin prešlo u OO SNS Apatin, ali javnosti nikada nije predstavljeno ko stoji iza pokreta 3D.

Narodni pokret "Dinara-Drina-Dunav" je do nedavno bio Romska demokratska stranka, a interesantno je da je isti lider Romske demokratske stranke, danas prvi čovek NP 3D, a to je Tomislav Bokan.On je izveden pred sud zbog kupovine glasova 2012. godine.

Ime Tomislava Bokana se spominje i u izborima 2012 za skupštinu Novog sada, kada je u skupštinu ovog grada prvi put ušla i jedna romska partija. Neverovatno zvuči podatak da na listi Romske demokratske stranke (RDS) tada nije bilo nijednog Roma! Još neverovatnije je da među tih šestoro odbornika – njih četvoro potiče iz iste porodice! Predsednik Romske demokratske stranke Tomislav Bokan (42 – inače, nije Rom) u novosadski parlament ugurao je, osim sebe, još Aleksandru (41), Dušana (46) i Aleksandra Bokana (21)!

Postavlja se pitanje, koji je motiv trenutnog predsednika Opštine Apatin i lidera SPS-a dr Živorada Smiljanića da u predizbornu koaliciju uđe sa Tomislavom Bokanom za čije ime se vezuje kupovina glasova Roma i nepotizam.

Rezultat njihove saradnje u Apatinu na održanim izborima je upravo prašina oko kupovine glasova koja se podigla na biračkom mestu 17-romsko naselje.

 

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Hrvatski državljani u Srbiji moći će u nedelju u prostorijama Konzularnog ureda Ambasade Hrvatske u Beogradu i Generalnog...

Posle kraće i teške bolesti danas je u pedeset i šestoj godini preminuo je primarijus dr Zoran Parčetić,...

Umesto Milene Antić, koja je iz ličnih razloga podnela ostavku, na 23. sednici Skupštine opštine Odžaci, odbornici su tajnim glasanjem...

Obeležavanju jubileja - Deset godina od pružanja usluga socijalne zaštite – Pomoć u kući za odrasla i starija lica i...

Napadi na porodicu Vučić, koji se inteziviraju nakon, sada je već i njima jasno, potpunog fijaska vezanog za pokušaj rušenja...

Porodica je stub na kom se temelji svaki čovek i suština postojanja svakog pojedinca. Porodica je dar od Boga i...