lokacija: Apatin
objavljeno: 19.04.2016.

Peruničić: novi Zakon o sportu uvodi red

Politika

Predrag Perunučić državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta bio je gost Apatina i tom prilikom je predstavio novi Zakon o sportu predstavnicima sportskih klubova. Domaćini su mu bili Radivoj Sekulić, kandidat za predsednika opštine ispred Srpske napredne stranke i Slobodan Bačić, fudbalski trener i kandidat za odbornika.

Peruničić je istakao da lični interesi više neće moći da narušavaju sport. Novi zakon posebnu pažnju poklanja pravilniku o kategorizaciji sporta, a potom i pravilniku o finansiranju. Neće biti podele na velike i male sportove, nego će se jasno znati ko će i koliko bii finansiran, prema utvrđenim kriterijumima, koji će se bodovati. Predviđeno je da se izdvaja 20% iz budžeta opštine, od čega će 15% koristiti mlađe kategorije.

Rečeno je i da će postojati osobe posebno zadužene za kontrolu ovih tokova. Regulisaće se i pitanje upotrebnih dozvola sportskih objekata, a posebna pažnja biće posvećena rekreativnom sportu. Opština će odobravati programe klubova i voditi računa o tome da li ih poštuju.

Predstavnici sportskih klubova izneli  su probleme sa kojima se suočavaju, kao što je netransparentno i pristrasno finansiranje, kao i nedovoljno obučeni treneri i situacije u kojima se klubovi sa dugom tradicijom bore za opstanak. Rečeno je da će se novim Zakonom svako ovo pitanje urediti, te da je Ministarstvo za sport i omladinu otvoreno za saradnju.

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Hrvatski državljani u Srbiji moći će u nedelju u prostorijama Konzularnog ureda Ambasade Hrvatske u Beogradu i Generalnog...

Posle kraće i teške bolesti danas je u pedeset i šestoj godini preminuo je primarijus dr Zoran Parčetić,...

Umesto Milene Antić, koja je iz ličnih razloga podnela ostavku, na 23. sednici Skupštine opštine Odžaci, odbornici su tajnim glasanjem...

Obeležavanju jubileja - Deset godina od pružanja usluga socijalne zaštite – Pomoć u kući za odrasla i starija lica i...

Napadi na porodicu Vučić, koji se inteziviraju nakon, sada je već i njima jasno, potpunog fijaska vezanog za pokušaj rušenja...

Porodica je stub na kom se temelji svaki čovek i suština postojanja svakog pojedinca. Porodica je dar od Boga i...