lokacija: Apatin
objavljeno: 08.08.2017.
Autor: Jelena

Objavljeni zvanični rezultati izbora za članove Saveta MZ

Politika

U Plavoj sali SO Apatin održana je konferencija za novinare povodom objave zvaničnih rezultata povodom održanih izbora za članove Saveta Mesnih zajednica na teritoriji opštine Apatin.
Ispred Opštinske izborne komisije prisutnima se obratio Jevto Milojević, zahvalivši svim glasačima koji su izašli, a takođe i strankama i grupama građana koje su uzele učešće na ovim izborima. Milojević je istakao da mu je posebno zadovoljstvo što su izbori prošli regularno, bez ijednog incidenta, te izrazio nadu da će odabrani članovi Saveta MZ umeti upravljati njima na korist svih građana.
- Na teritoriji grada Apatina, na izbore je izašlo 3.717 glasača, 206 glasačkih lisića je bilo nevažeće, a pobedu je odnela lista „Za napredni Apatin“, a koju je podržala Srpska napredna stranka. Od 11 kandidata oni su osvojili svih 11 mesta u budućem sastavu Mesne zajednice Apatin. Ista situacije je u Prigrevici gde je izašlo 1.630 glasača, od toga nevažećih listića je bilo 103, a pobedu je odnela lista „Za naprednu Prigrevicu“ osvojivši svih 9 mesta u budućem sazivu MZ Prigrevica. Buduće članove Saveta MZ Sonta predstavljaće svih 9 kandidata sa liste „Za naprednu Sontu“. U ovom selu glasalo je 818 birača, 55 listića je bilo nevažeće. U Svilojevu je glasalo 243 birača, od toga je nevažećih listića bilo 8. Svih 7 kandidata za budući saziv su sa liste ,,Zajedno za Svilojevo''.
Najveća izlaznost bila je u Kupusini, preko 50%. Glasalo je ukupno 862 Kupusinca. Broj nevažećih listića je 12, a pobedila je lista ,,Za Kupusinu, za naše selo'', sa koje će svih 7 kandidata biti budući članovi Saveta MZ Kupusina.
Najslabija izlaznost bila je u Romskom naselju. Ukupno 168 birača je glasalo, dok je 7 listića bilo nevažeće. Svih 7 mandata dobila je lista ,,Za bolje Romsko naselje'', rekao je Milojević.
Detaljnije o rezultatima izbora svih kandidata možete pogledati na sajtu opštine Apatinu u delu izbori.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Hrvatski državljani u Srbiji moći će u nedelju u prostorijama Konzularnog ureda Ambasade Hrvatske u Beogradu i Generalnog...

Posle kraće i teške bolesti danas je u pedeset i šestoj godini preminuo je primarijus dr Zoran Parčetić,...

Umesto Milene Antić, koja je iz ličnih razloga podnela ostavku, na 23. sednici Skupštine opštine Odžaci, odbornici su tajnim glasanjem...

Obeležavanju jubileja - Deset godina od pružanja usluga socijalne zaštite – Pomoć u kući za odrasla i starija lica i...

Napadi na porodicu Vučić, koji se inteziviraju nakon, sada je već i njima jasno, potpunog fijaska vezanog za pokušaj rušenja...

Porodica je stub na kom se temelji svaki čovek i suština postojanja svakog pojedinca. Porodica je dar od Boga i...