objavljeno: 14.04.2016.

Narodni savez: Upravni sud je oružje u rukama onih koji hoće haos na izborima!

Politika

Upravni sud je oborio izbornu listu koju su Republičkoj izbornoj komisiji 18.03.2016. podneli Vladan Glišić i Miroslav Parović, a koja je bila usvojena od strane RIK-a. Obrazloženje je bilo da se u nazivu liste ne mogu nalaziti prezimena Glišić i Parović.

- Mi smo tada reagovali i javnosti ukazali da je Upravni sud takvu presudu doneo po nalogu iz ambasade SAD u Beogradu i da je i ta presuda jedan od koraka ka tome da se od izbora u Srbiji napravi haos i bojno polje na ulicama - navodi se u otvorenom pismu javnosti. 

Tvrdi da najnovije odluke suda još više idu u prilog njihovoj tezi. Naime, RIK je odlučio da lažnim strankama nacionalnih manjina onemogući da trče izbornu trku sa nižim cenzusom. Tako je recimo status manjinske stranke osporio trima strankama ruske nacionalne manjine i Republikanskoj partiji, Nikole Sandulovića koja je inače registrovana kao stranka Mađara. Međutim, Upravni sud je presudio kako lažne ruske stranke mogu da kao manjinske učestvuju na izborima uprkos tome što na listi nema Rusa, a da stvar bude paradoksalnija, kako stoji u pismu, Rusi u Srbiji i nemaju status nacionalne manjine, ali zato odlukom Upravnog suda imaju čak dve stranke koje će na izborima braniti prava nacionalne manjine koja formalno pravno i ne postoji.

- Republikanskoj partiji je pak priznat status mađarske stranke, a kada je dokazano da je jedan broj potpisa građana koji su dostavili sporan, onda su zaključci Upravnog suda takvi da se ta lista ne može ukloniti sa glasačkog listića i to bez obzira na dokazane malverzacije - stoji u pismu.

Sve ovo dokazuje da će u izbornom procesu Upravni sud biti korišćen za kreiranje haosa i osporavanje demokratskog legitimiteta izbora:

- Naše informacije govore da nekoliko stranaka koje su se udružile u udruženje STOP (DS, DSS, Dveri, SDA i td.) spremaju da u izbornoj noći podnesu više hiljada prigovora na tok izbora. Za ovo već postoje pripremljeni blanko formulari i advokati koji su plaćeni da pišu prigovore. Svih ovih nekoliko hiljada primedbi će doći na odlučivanje u Upravni sud, a kao što se iz dosadašnje prakse moglo videti ovaj sud će uraditi sve da napravi zamešetaljstvo, a to naravno nije slučajno i instruisano je spolja.

Dodaje i da je lista U INAT – SLOŽNO ZA SRBIJU – NARODNI SAVEZ do sada pokazala i dokazala visok nivo zabrinutosti za državu i očuvanje mira i stabilnosti.

- Mi u javnost izlazimo sa ovim podacima jer smatramo da se jedan deo sistema odmetnuo i da radi u službi onih koji ovom narodu i državi ne žele dobro. Smatramo da u ovom momentu jedino narod može da zaštiti poredak u Srbiji i zato apelujemo na sve da pritiskom javnosti utiču na institucije kako bi one počele da rade - piše u pismu i dodaje se: 

- NATO želi da ljude na ulicama Beograda gurne jedne na druge i da na taj način haos iz Brisela i Pariza izmesti kod nas. Izbori su idealan način da se stvari bojno polje i baš zato svi moramo biti odgovorni i oprezni.  

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Hrvatski državljani u Srbiji moći će u nedelju u prostorijama Konzularnog ureda Ambasade Hrvatske u Beogradu i Generalnog...

Posle kraće i teške bolesti danas je u pedeset i šestoj godini preminuo je primarijus dr Zoran Parčetić,...

Umesto Milene Antić, koja je iz ličnih razloga podnela ostavku, na 23. sednici Skupštine opštine Odžaci, odbornici su tajnim glasanjem...

Obeležavanju jubileja - Deset godina od pružanja usluga socijalne zaštite – Pomoć u kući za odrasla i starija lica i...

Napadi na porodicu Vučić, koji se inteziviraju nakon, sada je već i njima jasno, potpunog fijaska vezanog za pokušaj rušenja...

Porodica je stub na kom se temelji svaki čovek i suština postojanja svakog pojedinca. Porodica je dar od Boga i...