lokacija: Kula
objavljeno: 17.12.2018.

Lokalni izbori u Kuli: Srpska napredna stranka odnela ubedljivu pobedu

Politika

Lokalni izbori u Кuli protekli su u mirnom tonu, bez incidenata i bez prigovora Izbornoj komisiji. Pravo glasa imalo je 35.920 građana opštine Кula, koje je iskoristilo 49,72% birača.

Na raspolaganju je bilo 8 izbornih lista, od čega su 4 prešle cenzus.

Ubedljivu pobedu ostvarila je Srpska napredna stranka, osvojivši 10.629 glasova, što je 61,78%. To je apsolutna većina u budućem lokalnom paralamentu, tj. 26 odborničkih mesta od mogućih 37.

Drugoplasirana je SPS, sa osvojenih 2008 glasova ili 11,67%. Ovaj procenat će im omogućiti 5 odborničkih mesta u SO Кula. Grupa građana Кritična masa, izbornu trku je završila sa osvojenim 1631 glasom, ili 9,48 %, tako da će u lokalnom parlamentu učestvovati sa 4 odbornika.

Pokret obnove Кraljevine Srbije, koji se prvi put kandidovao na lokalnim izborima, prešao je cenzus sa 1102 osvojena glasa ili 6,99%, a to će im doneti 2 odbornička mesta.

Ispod cenzusa ostali su Ruska stranka, Pokret socijalista, Ruska stranka, Srpska radikalna stranka i PUPS.

Izvor i foto: kula.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Posle kraće i teške bolesti danas je u pedeset i šestoj godini preminuo je primarijus dr Zoran Parčetić,...

Umesto Milene Antić, koja je iz ličnih razloga podnela ostavku, na 23. sednici Skupštine opštine Odžaci, odbornici su tajnim glasanjem...

Obeležavanju jubileja - Deset godina od pružanja usluga socijalne zaštite – Pomoć u kući za odrasla i starija lica i...

Napadi na porodicu Vučić, koji se inteziviraju nakon, sada je već i njima jasno, potpunog fijaska vezanog za pokušaj rušenja...

Porodica je stub na kom se temelji svaki čovek i suština postojanja svakog pojedinca. Porodica je dar od Boga i...

30. sednica Skupštine opštine Apatin zakazana je za 25. april 2019. godine sa početkom u 10 časova u...