lokacija: Apatin
objavljeno: 30.06.2017.

Izbori za Savete MZ u opštini Apatin 6. avgusta

Politika

Na osnovu Odluke o raspisivanju izbora za članove Saveta mesnih zajedinica u opštini Apatin ("Službeni list opštine Apatin" br. 8/2017) i člana 14. stav 1. Zakona o jedinstvenom bračkom spisku ("Sl. glasnik RS" br. 104/2009 i 99/2011), Opštinska uprava opštine Apatin, Odeljenje za opštu upravu, društvene delatnosti i skupštinske poslove obaveštava građane sa teritorije opštine Apatin da je doneta Odluka o raspisivanju izbora za članove Saveta mesnih zajednica u opštini Apatin i to za: Mesnu zajednicu  Apatin, Mesnu zajednicu u Romskom naselju na teritoriji naseljenog mesta Apatin, Mesnu zajednicu Sonta, Mesnu zajednicu Prigrevica, Mesnu zajednicu Kupusina i Mesnu zajednica Svilojevo, koji će se održati 06. avgusta 2017. godine.
 
Rokovi za izvršenje izbornih radnji počeli su da teku.
   
Punoletni građani imaju pravo da najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska tj. do 21. jula 2017. godine izvrše uvid u jedinstveni birački spisak i traže upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska uz prikaz lične karte.
   
Za celo područje opštine Apatin:
 
Svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 sati, subotom od 8.00 do 14.00 sati u prostorijama Odseka za društvene delatnosti i skupštinske poslove Opštinske uprave opštine Apatin, ul. Srpskih vladara br. 29, soba br. 10 - lokal 517, a najkasnije do 21. jula 2017. godine u 24,00 časa, kada se birački spisak zaključuje.

Po zaključenju biračkog spiska građani mogu zahtevati promene u biračkom spisku, najkasnije 72 časa pre dana održavanja izbora.

Od proglašenja zbirne izborne liste, pravo na uvid i na podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac proglašene izborne liste i lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani uz prilaganje ovlašćenja i dokaza (lične karte, potvrde o prebivalištu).

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Hrvatski državljani u Srbiji moći će u nedelju u prostorijama Konzularnog ureda Ambasade Hrvatske u Beogradu i Generalnog...

Posle kraće i teške bolesti danas je u pedeset i šestoj godini preminuo je primarijus dr Zoran Parčetić,...

Umesto Milene Antić, koja je iz ličnih razloga podnela ostavku, na 23. sednici Skupštine opštine Odžaci, odbornici su tajnim glasanjem...

Obeležavanju jubileja - Deset godina od pružanja usluga socijalne zaštite – Pomoć u kući za odrasla i starija lica i...

Napadi na porodicu Vučić, koji se inteziviraju nakon, sada je već i njima jasno, potpunog fijaska vezanog za pokušaj rušenja...

Porodica je stub na kom se temelji svaki čovek i suština postojanja svakog pojedinca. Porodica je dar od Boga i...