lokacija: Sombor
objavljeno: 28.09.2018.

Sombor: Otvorena zabavna škola fudbala

Sport

Grad Sombor je po treći put u organizaciji Sportskog saveza grada Sombora bio domaćin Otvorene zabavne škole fudbala. Ovaj put škola se sastojala iz dva Festivala fudbala koja su održana na Gradskom stadionu u Somboru i terenu fudbalskog kluba u Stanišiću. 

U sredu, 26.09.2018. godine su učestvovale tri osnovne škole i to: kao domaćin OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Stanišića, kao gosti učenici OŠ „Laza Kostić“ iz Gakova i „Bratstvo Jedinstvo“ iz Svetozar Miletića.
U Otvorenoj zabavnoj školi fudbala je učestvovalo 60 učenika (20 devojčica i 40 dečaka). 
Posle zajedničkog zagrevanja pristupilo se radu po stanicama i to:
- Stanica broj 1 - Obuka tehničkih elemenata
- Stanica broj 2 - Štafetne igre
- Stanica broj 3 - Hokej na travi
- Stanica broj 4 - Igra 3 na 1
- Stanica broj 5 - Šut na gol
- Stanica broj 6 - Igra na dva gola.
Posle završetka rada školama je podeljena oprema u vidu fudbalskih lopti, majica, a đacima su podeljene diploma za uspešno učestvovanje u Otvorenoj zabavnoj školi fudbala.
Ispred OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Stanišiću festivalom je rukovodio profesor Ilija Bižić, ispred OŠ „Laza Kostić“ u Gakovu, profesor Nemanja Žigić, ispred OŠ „Bratstvo Jedinstvo“ iz Svetozar Miletića, trener fudbala Nenad Gligorević, a ispred Sportskog saveza grada Sombora kao koordinator programa, trener fudbala Aleksandar Knežević.
Drugi dan otvorene zabavne škole fudbala, sproveden je na Gradskom stadionu u Somboru uz učešće 80 učenika iz šest osnovnih škola sa teritorije grada Sombora (OŠ „Bratstvo Jedinstvo“ Sombor – prof. Goran Đurišić, OŠ „Nikola Vukićević“ – prof. Zoran Petkov, OŠ „Ognjen Prica“ Kolut – prof. Zvezdana Popović, OŠ „22. Oktobar“ Bački Monoštor – prof. Damir Šimunov, OŠ „Branko Radičević“ Stapar – prof. Miroslav Tripunović i ŠOSO Vuk Karadžić sa Domom učenika – prof. Dejan Zekić i Dario Marić).
Rad je sproveden po identičnom programu rada po stanicama kao i u Stanišiću, a posle završetka program Festivala podeljena je oprema svim školama. 
 
Deca su sa oduševljenjem prihvatila program rada, a Festival je ispunio sva očekivanja učesnika, zbog čega se i bilo pristupilo njegovoj realizaciji.
U bliskoj budućnosti je planirano održavanje novog Festivala, u kojem bi bile obuhvaćene i ostale osnovne škole sa područja grada Sombora koje ovaj put nisu učestovale u Zabavnoj školi fudbala.
 
Sportski savez grada Sombora se ovim putem zahvaljuje Gradskoj upravi grada Sombora, fudbalskom klubu iz Stanišića, Sportskom centru „Soko“ koji su omogućili  održavanje Otvorene zabavne škole fudbala, sa nadom da ćemo i sledeće godine biti u prilici da organizujemo novi Festival.

Izvor: Sportski savez grada Sombora
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, obišao je juče, u Banji Junaković, u Apatinu, radionicu za...

Mladi fudbaleri Olimpika iz Apatina proteklog vikenda učestvovali su na turnirima u Somboru i Bačkoj Palanci sa kojih...

Odbojkašice Apatina učestvovale su na turniru Street volley Odžaci 2019. u Odžacima i turniru u Karavukovu koji je...

Ovogodišnja Trka prijateljstva u Kuli održaće se u subotu, 15. juna i okupiće oko 900 trkača iz Srbije,...

Bokserski klub Apatin poziva sve svoje članove i simpatizere  da prisustvuju Izbornoj skupštini koja će biti održana u...

Apatinka Anja Pisar je vicešampionka Otvorenog prvenstva u tenisu, održanom u Novom Sadu. Reč je o Elite-ov turniru...