lokacija: Odžaci
objavljeno: 19.06.2018.

U Odžacima održan drugi letnji Festival folklora

Kultura

Drugi letnji Festival folklora održan je u nedelju, 17. juna u Odžacima, a priliku da se predstavi publici imalo je par stotina učesnika programa od dece do veterana iz više kulturno-umetničkih društava i udruženja iz opštine.

Organizator Folklorni studio Odžaci je zajedno sa svojim gostima predstavio bogatstvo narodne tradicije i kulture i poslao poruku o važnosti očuvanja istih.

Negovanje nematerijalne kulturne baštine srpskog naroda nešto je čemu su predano posvećeni članovi Folklornog studija Odžaci, na čelu sa predsednikom, umetničkim rukovodiocem i koreografom Nikolom Tomovićem.

- Ovo je inače bio i naš godišnji koncert. U tom svetlu odigrali smo sve koreografije koje smo radili i današnji program je rezultat našeg rada tokom cele godine. Nadam se da su i naši gosti bili zadovoljni i da će festival preći u tradiciju i da ćemo se družiti svake godine – izjavio je Tomović.

Festival je uspešno organizovan uprkos tehničkim problemima uslovljenim time što je program zbog vremenskih neprilika morao biti premešten sa platoa Sportskog centra Odžaci u halu.

Izvor: ico.rs

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.