lokacija: Apatin
objavljeno: 29.06.2017.

Održan Vidovdanski folklorni sabor u organizaciji GKUD Dunav Apatin

Kultura

Gradsko kulturno-umetničko društvo Dunav iz Apatina je pred veliki brojem prisutnih u sali Opštinskog kulturnog centra u Apatinu organizovalo 1. Vidovdanski sabor folklora.

Ovaj praznik jedan je od najvećih srpskih praznika, a značaj Vidovdana za srpski narod proističe iz istorijskih događaja koji su vezani za taj datum. Pored apatinskog društva, na Vidovdanskom saboru folklora nastupili su i SKUD Jovan Lazić iz Belog Manastira, KUD Đerdan iz Srpskog Miletića i KUD Ratko Pavlović - Ćićko iz Ratkova.Đurđica Bursać, rukovodilac programskog saveta GKUD-a Dunav, izrazila je želju da će ovaj Sabor postati tradicionalan u narednim godinama, dok je Nemanja Borojević, umetnički rukovodilac GKUD-a Dunav izneo pozitivne utiske i pohvalio sve učesnike Vidovdanskog folklornog Sabora.


Ovaj koncert je, kako nam je rečeno, na neki način i završni koncert svih folklornih ansambala GKUD-a Dunav. Do kraja sezone očekuje ih još nastup na Apatinskim ribarskim večerima, nakon čega je sezona gotova i sledi letnji raspust za sve grupe.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.