lokacija: Odžaci
objavljeno: 23.11.2018.

KUD Marko Orešković iz Bačkog Gračaca na Festivalu folklora Srba iz regiona

Kultura

Kulturno-umetničko društvo “Marko Orešković” iz Bačkog Gračaca bilo je među učesnicima 4. Festivala folklora Srba iz Krajine, Republike Srpske i Federacije BiH koji je održan na sceni “Jovan Đorđević” Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. 

Članovi kulturno-umetničkih društava predstavili su mnogobrojnoj publici igre, običaje i govor Like, Korduna, Istočne Hercegovine, Šumadije i drugih krajeva i na taj način svi zajedno su dali doprinos, zajedno sa organizatorima festivala, očuvanju naše kulturne baštine.
 
KUD “Marko Orešković” iz Bačkog Gračaca predstavio se Običajnim igrama iz Like.
 
Tradicija i običaji su koren jednog naroda, tako da i ovaj festival ima jedan veoma važan zadatak, da pomogne u očuvanju identiteta Srba iz Krajine, Republike Srpske i Federacije BiH.
 
Organizatori Festivala su Savez Srba iz regiona i Zavičajno udruženje “Sava Mrkalj” iz Novog Sada. 
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.