lokacija: Apatin
objavljeno: 27.01.2018.
Autor: Marko

GKUD „Dunav“ ugostio mališane iz PU „Pčelica“

Kultura
Gradsko kulturno umetničko društvo "Dunav" bilo je domaćin za tridesetak mališana iz Predškolske ustanove "Pčelica". Naime, na inicijativu vaspitačice Bojane Đukić mališani su posetili prostorije GKUD-a, tokom probe najmlađe grupe, da bi se bolje upoznali sa tradicijom i folklorom. 
 
Iako je bilo planirano da samo posmatraju probu, većina mališana odlučila je da proba nešto da nauči i priključila se velikom kolu. Uz pomoć koreografa Nemanje Borojevića, mališani su tokom probe savladali tri kola iz Bačke. 
 

Iz Gradskog kulturno umetničkog društva poručuju da im je veoma drago što se mališani interesuju za tradiciju i folkor, i da se iskreno nadaju da će barem nekod od njih u skorije vreme postati član GKUD-a "Dunav".  


Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.