lokacija: Apatin
objavljeno: 22.09.2017.
Autor: Marko

GKUD “Dunav” spreman za Pokrajinski festival folklornih tradicija Vojvodine

Kultura

Nakon što su se plasirani sa Zonske smotre folklornog stravalaštva na Pokrajinski festival folklornih tradicija Vojvodine, Gradsko kulturno umetničko društvo "Dunav" u nedelju 24. septembra putuje za Vrbas gde će pokušati da se predstavi u što boljem svetlu. Nemanja Borojević, šef igračkih ansambala govori za 025info da je konkurencija veoma velika, jer prolazi svega 5 kulturno umetničkih društava, od čega samo jedan ansambl sa igrama prolazi na Republičku smotru izvornog stvaralaštva, da je na njima samo da pruže svoj maksimum tokom nastupa i da se nadaju najboljem.Nova sezona startovala je u mesecu septembru, a aktivni članovi ovog društva otkrivaju da su se veoma uželeli proba i druženja u prostorijama KUD-a, da su se vratili sa velikom željom da nauče nešto novo. Jedna od njih je Jasmina Jarić.Večiti problem kulturno umetničkih društava je mali broj muških članova. Takav problem vlada i u GKUD "Dunav", Miloš Njegovan, član GKUD-a "Dunav" podelio je sa nama svoje mišljenje na pomenutu temu.Gradsko kulturno umetničko društva "Dunav" na Pokrajinskom festivalu folklornih tradicija Vojvodine predstaviće se sa Prikazom igara iz Like koji je pripremio Nemanja Borojević.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.