lokacija: Kula
objavljeno: 29.06.2018.

Folklor fest i tradicionalni godišnji koncert KUD Srbija u Kuli

Kultura

Ovog vikenda će u Kuli biti održane dve kulturno-umetničke manifestacije. Osim tradicionalnog godišnjeg koncerta KUD „Srbija“ u sali Kulturnog centra Kula, koji je zakazan za petak, 29. juna u 20.00 sati, ove godine će prvi put biti održan Festival izvođačkih ansambala „Folklor fest“, 30. juna, na platou ispred pošte, takođe u 20.00 sati.

Ulaz na tradicionalni koncert je 200 dinara, a domaćinima će se u programu pridružiti i gosti iz kulturno-umetničkog društva „Foča“ iz Foče.
 
Na Festivalu izvođačkih ansambala nastupiće pored domaćina, još pet KUD: „Foča“ iz Foče, „Sonja Marinković“ iz Novog Sada, „Sveti Sava“ iz Nove Pazove, „Sedmica“ iz Ugrinovaca i „Veliko kolo“ iz Novog Sada.
 
Nakon folklornog dela, od 22.00 sata, sviraće tamburaški orkestar „Đuvegije“ i biće postavljen šank sa hranom i pićem.

Organizator ovih manifestacija je KUD „Srbija“ iz Kule.

Izvor: kula.rs
 
 

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.