lokacija: Sombor
objavljeno: 20.06.2018.

2. "Festival multikulturalnosti" u Somboru

Kultura

Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor organizuje 2. "Festival multikulturalnosti", koji će se održati 24. i 25. juna na Trgu Svetog Đorđa u Somboru. Obe večeri početak programa je zakazan za 19 sati.

Učestvovaće brojni folklorni ansambli, pevačke grupe i orkestri sa teritorije grada Sombora. Ruska kadetska škola iz Moskve biće specijalni gost u nedelju, 24. juna, dok će 25. juna nastupiti Gradski narodni orkestar "Spomenar".

Cilj festivala je promocija bogatog kulturnog nasleđa, tradicije i običaja karakterističnih za narode koji žive u Somboru.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.