lokacija: Sombor
objavljeno: 15.05.2019.

Deca u nama znaju sve - Pedagoški fakultet

Kultura

Bogat muzičko-scenski program pod nazivom "Deca u nama znaju sve" održan je na Pedagoškom fakultetu u Somboru u utorak, 14. maja.

Studenti i profesori predstavili su deo raznovrsnih aktivnosti fakulteta. U programu su učestvovali hor, dramska sekcija, studentsko-profesorski orkestar "Кraj semestra", kao i učenici Osnovne škole „Avram Mrazović“.

 
Brojnu publiku na početku pozdravio je dekan prof. dr Željko Vučković.
Naglasio je da je somborski Pedagoški fakultet u jeku upisne kampanje i da će ove godine upisati 160 novih studenata, kao i da je to jedini državni fakultet na kome je studiranje besplatno. 
Pozvao je sve zainteresovane koji žele da postanu učitelji, vaspitači, bibliotekari-informatičari i dizajneri medija u obrazovanju da se posvete ovim plemenitim profesijama.
 
Obraćanje je završio citatom pisca za decu Igora Кolarova, koji prenosi poruku ljubavi i prijateljstva:
 
„U životu su važne samo dve stvari: kretanje atoma i ljubav; s tim što kretanje atoma i nije baš previše važno.“ 
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.