lokacija: Apatin
objavljeno: 28.10.2016.
Autor: Jelena

Apatinka Ena Đorđević donela iz Beograda dve prve nagrade sa Festivala dečjeg muzičkog stvaralaštva

Kultura

FEDEMUS - Republički festival dečjeg muzičkog stvaralaštva ,,Deca kompozitori” afirmiše samostalno dečje muzičko stvaralaštvo i kreativan rad odraslih sa decom. Deca pišu tekstove i komponuju, a zatim izvode te pesme. U izuzetno jakoj konkurenciji, mlada Apatinka, Ena Đorđević, osvojila je prvu nagradu za instrumentalnu kompoziciju i prvu nagradu za vokalnu kompoziciju.

Ena ima 13 godina, ide u sedmi razred OŠ ,,Žarko Zrenjanin''. Za sad je na dobrom putu da, po završetku osnovne škole, postane nosilac Vukove diplome. U njenom vlasništvu je već blizu dvadeset nagrada iz matematike, biologije, fizike, srpskog, klavira. Najponosnija je, kaže, na treće mesto na republičkom takmičenju iz fizike. U dilemi je da li da nastavi da se bavi muzikom ili prirodnim naukama. Šta god odlučila, ne sumnjamo da će biti među najboljima. I veoma smo ponosni na činjenicu da u našoj opštini postoje takvi mladi ljudi, pravi ambasadori svoga grada.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.