lokacija: Apatin
objavljeno: 07.03.2016.

Čudo prirode kod Apatina: muška voda koja gori

Društvo

Da je vojvođansko podneblje posebno rodno zbog kvalitetnog zemljišta to svi znaju. Rodno za poljoprivredne kulture, a kod Apatina rodno i za – bebe. Poznato je da banja Junaković sa svojim izvorima lekovite vode pogoduje za nerotkinje i nakon lečenja u ovoj Banji proteklih decenija je po preciznoj statistici koju su vodili zaposleni rođeno preko 1000 beba. Zato je voda u Banji Junaković i prozvana "ženska voda".

Ono što retki znaju je da na samo koji kilometar vazdušne linije od banje postoji i izvor "muške vode". U blizini naselja Ribarevo, postoji izvor sumporne vode za koju se tvrdi da je lekovita- za muškarce. Naime, po pričama nekadašnjih stanovnika Ribareva, proteklih decenija nekoliko desetina pripadnika "jačeg pola" nakon kupanja u ovoj vodi, i konzumiranja iste su postali očevi jer ta voda leči sterilitet. Ova voda je i bakteriološki ispitana tih godina i utvrdjeno je da je dobra za piće. Vremena se menjaju pa se sad baš ne može sa sigurnoću uzeti ovaj podatak, bez naknadnih analiza.

Ono što je sigurno je da i danas u vodi postoji odredjen procenat sumpora koji gori kad se zapali. Pogledajte kako to izgleda kad gori voda sa "muškog izvora":

(http://www.apatinskaplovarica.com)

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Novi ciklus Francuskog filmskog karavana, pod nazivom Novi francuski film, održava se u Somboru do 27. juna. 

Manifestacija Lička olimpijada, šesta po redu, ove godine će se održati u subotu, 6. jula, sa početkom od...

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Sombor organizuje dve obuke pod nazivom Put do uspešnog preduzetnika.   

Predsednica Opštine Odžaci je raspisala Javni poziv za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na...

Prezentacija projekta Glas mladih u Opštini Apatin održaće se sutra, 26. juna, u 11 časova, u prostorijama Centra...

Opština Odžaci obezbedila je školske torbe za sve buduće đake prvake sa teritorije lokalne samouprave. Iz Opštine obaveštavaju...