lokacija: Sombor
objavljeno: 21.01.2016.

Otvoren Centar za pristupačnu tehnologiju i edukaciju

Društvo

Centar za pristupačnu tehnologiju i edukaciju (CEPTE) otvoren je kako bi se na jednom mestu deci sa smetnjama u razvoju i odraslim osobama sa invaliditetom pružila mogućnost da dobiju sve neophodne informacije o pilagođenim pomagalima, ali i da ih iznajme kako bi pri nabavci mogli da odaberu ono pomagalo koje odgovara njihovim potrebama. Ovu ideju realizovala je škola "Vuk Karadžić".

U okviru Centra izrađuju se prilagođena nastavna sredstva i učila za decu sa smetnjama u razvoju, kao što su kartice za komunikaciju, sveske za slabovide učenike, prilagođeni radni listovi i slično, koja im pomažu da postignu što bolji uspeh u školi.

U Centru radi tim stručnih lica različitih profila i sve aktivnosti koje se realizuju u njemu besplatne su za korisnike.

CEPTE je opremljen različitom pomagalima kao što su Brajev štampač za slepe, tastatura sa uvećanim znakovima, elektronska lupa, Brajev red, sintetizator govora, zamene za miš, tasteri u boji, specijalne tastature, program za uspostavljanje komunikacije pomoću štampanih simbola, tablet računari, različiti komunikatori, ali i drugom opremom koja je neophodna za proizvodnju nastavnih sredstava.

 

 

Prostor u kojem se realiziraju aktivnosti je na adresi Apatinski put 29 u Somboru. Centar radi s korisnicima svakog radnog dana u terminu od 14 do 16 sati. Kontakt telefon je 025/434-420 i dostupan je u navedenom terminu. Rad Centra za pristupačnu tehnologiju i edukaciju podržan je od strane Ambasade Kraljevine Norveške i Grada Sombora. 

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Šest osoba je povređeno kada je na benzinskoj pumpi na putu Kula-Vrbas prilikom punjenja plinske boce za domaćinstvo...

Nakon postavke Balans+ samouslužnih servisa za bicikle u gradovima širom Srbije, poput Beograda, Novog Sada i Kruševca, kompanija...

Kinološko društvo Sivac, u subotu, 22. juna, organizuje tradicionalnu izložbu pasa CAC Sivac 2019.  Različite rase pasa...

Četvrti Okružni susreti medicinskih sestara i vaspitača pod nazivom Horizontalna razmena u funkciji profesionalnog razvoja medicinskih sestara i...

Profesor Duško Obradović i odabrani učenici gimnazije Veljko Petrović iz Sombora, ljubitelji prirode i avanture svake godine otiskuju...

U Somboru je održan okrugli sto sa predstavnicima gradskih i seoskih mesnih zajednica sa teritorije Grada Sombora, a...