lokacija: Apatin
objavljeno: 13.04.2016.

Trkulja i Ajduk: radom i trudom do promene vlasti

Politika

Gosti emisije "Predizborna reč" na 025 televiziji bili su predstavnici OO SNS Apatin, šef informativne službe Danilo Trkulja i poverenik Unije mladih SNS Danijel Ajduk, koji su prezentovali rad ovog Opštinskog odbora.

Trkulja je javnosti objasnio organizacionu strukturu Opštinskog odbora gde je istakao važnost funkcionisanja šest stručnih saveta, od kojih svaki broji od pet do osam visoko obrazovanih ljudi : 

• Savet za lokalni ekonomski razvoj

• Savet za privredu i infrastrukturu

• Savet za poljoprivredu i održivi razvoj

• Savet za zdravstvo

• Savet za pravna pitanja

• Savet za omladinu, sport i kulturu

- U rad ovih saveta uključeno je ukupno od 40 do 50 visoko obrazovanih, kvalifikovanih ljudi, stručnjaka u svojim oblastima, koji uglavnom rade na odgovornim funkcijama i koji u okviru svog polja delovanja mogu mnogo toga pozitivnog da ponude opštini Apatin. Oni su za svaku od pomenutih oblasti sačinili stručan program, zasnovan na realnim mogućnostima, kojim OO SNS u ovoj kampanji stupa pred građane - rekao je Trkulja.

Programi saveta su prvo predstavljeni svim Mesnim odborima, nakon čega su održavane javne tribine za sve građane. Pored ova dva vida prezentacije građani su sa kreatorima programa mogli razmenjivati mišljenja i na štandovima koji se iz nedelje u nedelju postavljaju na frekventnim mestima svih naselja opštine Apatin.

Ajduk je govorio o tri Unije OO SNS Apatin, a to su Unija žena, Unija penzionera i Unija mladih čiji je on poverenik. Istakao je da OO SNS Apatin polaže veliku nadu u svoje brojno, mlado članstvo, od kojeg je preko 50 mladih aktivista svakodnevno aktivno na različitim akcijama ali i uključeno u neke od stručnih saveta. Ajduk je naveo i neke od aktivnosti koje su Unija mladih i mesni odbori zajednički sproveli:

• Jun 2015.

Sređivanje ulice u Romskom naselju

o Uređenje sportskih terena u Sonti

 Jul 2015.

o Uređenje dečjeg igrališta u Svilojevu

Humanitarni turnir u malom fudbalu u Mašinskoj školi u Apatinu

Sređivanje kupališta "Bara" u Sonti

• Avgust 2015.

Humanitarni turnir u fudbalu u Sonti

Sređivanje sportskog terena u Romskom naselju nakon kirbaja

• Septembar 2015.

Uređenje i postavljanje sprava na trim stazu preko puta apatinskog brodogradilišta

• Decembar 2015.

Sređivanje terena za basket u "Esovima"

o Sređivanje pešačke staze zarasle u korov kraj benzinske pumpe Lukoil u Apatinu

• 2016. godina

Turnir u šahu za penzionere

Sađenje sadnica jasena na kružnom nasipu

Uređenje pešačkog ostrva

Sređivanje terena za basket i postavljanje novog koša kod zgrade S-5

Uređenje oronulog amfiteatra u apatinskom parku

Zajednička akcija sa građanima u ulici Dositeja Obradovića u Apatinu

- Trudimo se da sve naše akcije, bez obzira na predizbornu kampanju, imaju dugoročni efekat i da budu u funkciji građana. Međutim, kao što sam rekao, sa uređenjem sadržaja radi boljeg i kvalitetnijeg života svih građana opštine Apatin, započeli smo još sredinom prošle godine, mnogo pre predizborne kampanje. Sve što radimo sada u kampanji i mnogo više od toga radićemo i nakon izbora, kao opštinska vlast. Mnogo je posla pred nama, ali taj posao mora biti urađen. Ne dodiruju nas prozivke i zli jezici koji nas nazivaju "JKP Naš dom" jer znamo da nakon svake naše akcije Apatin postaje malo bolje mesto za život - poručio je Ajduk.

Trkulja je još na kraju istakao da SNS u republici ima veću podršku nego sve ostale stranke i pokreti zajedno i da zahvaljujući predanom radu i trudu ni opština Apatin nije daleko od takvih izbornih rezultata.

Pogledajte celu emisiju

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Hrvatski državljani u Srbiji moći će u nedelju u prostorijama Konzularnog ureda Ambasade Hrvatske u Beogradu i Generalnog...

Posle kraće i teške bolesti danas je u pedeset i šestoj godini preminuo je primarijus dr Zoran Parčetić,...

Umesto Milene Antić, koja je iz ličnih razloga podnela ostavku, na 23. sednici Skupštine opštine Odžaci, odbornici su tajnim glasanjem...

Obeležavanju jubileja - Deset godina od pružanja usluga socijalne zaštite – Pomoć u kući za odrasla i starija lica i...

Napadi na porodicu Vučić, koji se inteziviraju nakon, sada je već i njima jasno, potpunog fijaska vezanog za pokušaj rušenja...

Porodica je stub na kom se temelji svaki čovek i suština postojanja svakog pojedinca. Porodica je dar od Boga i...