lokacija: Apatin
objavljeno: 08.05.2015.

Nedelja Crvenog krsta

Društvo

Danas se obeležava Dan Crvenog krsta. Tim povodom, od danas do 15. maja biće obeležena Nedelja Crvenog krsta. Promovisaće se snaga humanosti, pod nazivom "Osnovni principi u akciji''.

Crveni krst Apatin će se u narednim danima baviti brojnim aktivnostima. Danas se možete informisati i edukovati na štandovima  na Gradskoj pijaci u Apatinu.U Prigrevici će se održati  pokazna vežba u pružanju prve pomoći, gde će učestvovati ekipe prve pomoći iz Prigrevice.

U narednim danima Crveni krst Apatin posvetiće se zdravstveno-preventivnoj i socijalnoj delatnosti. Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi biće uručena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi.

U ponedeljak 11.05.2015 za učenike Gimnazije "Nikola Tesla" i građevinske i drvoprerađivačke škole iz Apatina biće organizovano predavanje na temu promocije dobrovoljnog davalaštava krvi.

Crveni krst Apatin posebnu pažnju posvećuje volonterizmu i razvijanju humanih vrednosti. Svi zainteresovani građani mogu da se uključe u rad Crvenog krsta, i svojim malim doprinosom pokažu humanost na delu.

 

Ovom prilikom pozivaju se građani opštine Apatin, da ukoliko su u mogućnosti doniraju polovnu garderobu i obuću socijalno ugroženim građanima naše opštine,a to mogu učiniti u prostorijama Crvenog krsta Apatin radnim danima od 7 do 14 sati, kontakt telefon 025/772-073.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Izgradnjom 50 parking mesta i rekonstrukcijom Ulice Miloša Oblića, cilj je da se problem parkinga reši kod marketa Idea i...

Upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2019/2020. godinu počeo je 1. aprila i trajaće do 31.maja 2019....

U Parku heroja, kod Županije, radnici Radne jedinice mehanizacija i održavanje “Zelenila”  postavili su klupu za dojilje. Klupa je postavljena u...

Dani dečjeg stvaralaštva u Apatinu, 23. po redu, ove godine održavaju se pod sloganom  Ljubav.   Dani su...

Rekonstrukcijom fasade i zamenom spoljne stolarije prošle nedelje su krenuli radovi na objektu stanice policije u Apatinu, za...

U organizaciji Fondacije Konrad Adenauer, danas je u Somboru održan simpozijum Nemačka nacionalna manjina i Evropa, na kojem je...