Poziv zainteresovanima za učešće na okruglom stolu početka procesa izrade lokalnog akcionog plana
Lokacija: Sombor
Autor: Redakcija
06.03.2019.

Grad Sombor organizuje okrugli sto pod nazivom „Početak procesa izrade Lokalnog akcionog plana Partnerstva za otvorenu upravu za period 2019-2020. za grad Sombor“  koji će se održati  12. marta 2019. godine u Somboru, zgrada „Županije“  Trg cara Uroša br.1, kancelarija broj 108/I sprat sa početkom u 11,00 časova.

Ovim putem grad Sombor poziva zainteresovane građane, organizacije civilnog društva, predstavnike  privatnog sektora i druga zainteresovana lica da aktivno uzmu učešće na okruglom stolu.
 
- Želimo da dobijemo odgovore na pitanja kao što su:

    Кako biste unapredili  informisanje o pružanju javnih usluga?
    Šta treba uraditi da informacije budu dostupnije, a procedure jasnije?
    Кoji podaci grada Sombora treba da budu u otvorenom formatu?
    Da li znate kako se koriste sredstva od naplaćenog poreza na imovinu?
    Šta bi u postupku moglo da se izmeni, a da Vam olakša ostvarivanje Vaših prava?

Takođe, ovim okruglim stolom želimo da iniciramo dijalog između građana, civilnog društva, poslovnog sektora i javne uprave kako bi se podstakle aktivnosti koje predstavljaju odgovor na stvarne potrebe građana. Tendencija je da se građanima olakša ostvarivanje njihovih prava i da im se omogući da budu pravovremeno, jasno i kvalitetno informisani o poslovima i životu lokalne samouprave, poručuju iz Gradske uprave.
 
Izrada Lokalnog akcionog plana Partnerstva za otvorenu upravu za period 2019-2020. za grad Sombor će se sprovoditi u koordinaciji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i uz stručnu podršku Udruženja građana za demokratiju i građansko obrazovanje „Građanske inicijative“, i deo je  programa „Inicijativa Partnerstvo za otvorenu upravu-Program za lokalne zajednice“. Republika Srbija je članica međunarodne inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu. Partnerstvo za otvorenu upravu je odlučilo da proširi svoje aktivnosti i na lokalni nivo vlasti. Jedan od glavnih razloga za širenje Partnerstva na lokalni nivo jeste činjenica da se najveći deo Vladinih odluka sprovodi na lokalnom nivou, osim toga, javna uprava i administracija je najbliža građanima na lokalnom nivou vlasti.
 
Ovaj događaj grad Sombor organizuje i povodom obeležavanja Međunarodne nedelje Partnerstva za otvorenu upravu 11-15. marta.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto dana
Foto dana
VESTI.RS