Grad Sombor potpisao ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti
Lokacija: Sombor
Autor: Redakcija
27.03.2019.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, na osnovu Uredbe o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti od 2016. godine, potpisao je sa predstavnicima 144 lokalnih samouprava Ugovore o namenskim transferima u vrednosti od 756 miliona dinara za unapređenje postojećih i razvijanje novih usluga socijalne zaštite u lokalnim samoupravama. U ime grada Sombora Ugovor je potpisao Dalibor Forgić, gradski većnik za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Кako je istakao ministar Đorđević, ovogodišnji obuhvat jedinica lokalne samouprave je znatno veći u poređenju sa svim prethodnim godinama, jer je prvi put uključeno 19 JLS iz autonomne pokrajine Кosova i Metohije, koje su dobile oko 130 miliona dinara.
 
Takođe, ove godine su u obračun vraćene i 16 JLS koje prošle godine nisu dobila sredstva zbog nenamenskog trošenja novca ili nepostojanja izveštaja o trošenju sredstava, odnosno zbog nepostojećeg ili nedovoljnog učešća budžeta JLS u finansiranju usluga.
 
Usluge iz nadležnosti JLS koje se finansiraju sredstvima iz namenskih transfera podrazumevaju dnevne usluge u zajednici, usluge podrške za samostalan život kao i savetodavno – terapijske usluge.
 
Izvor: sombor.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto dana
Foto dana
VESTI.RS