lokacija: Apatin
objavljeno: 23.06.2018.

Mile Vujaklija, sekretar MZ Prigrevica: Imamo i mi "adute" za Ribarske večeri

Društvo

Održane kvalifikacije kuvara ribljeg paprikaša za "Zlatni kotlić" 55.Apatinskih ribarskih večeri bile su prilika za razgovor sa Miletom Vujaklijom, sekretarom Saveta MZ Prigrevica. On je izrazio zadovoljstvo masovnim odzivom svojih sugrađana istakavši da su Prigrevčani oduvek dobri gurmani, a riba je tu nekad zauzimala centralno mesto.

- Dok smi imali ribarnicu, riba je u velikoj meri bila na trpezama Prigrevčana, i nema kuće u kojoj se nije "krčkao" kotlić. Sad ribarnice nema, ali snalaze se ljudi, kupuju ribu u Apatinu i okolini, kaže Vujaklija, napominjući da i okolina Prigrevice ima potencijale za prave ribolovce. Naravno reč je o kanalu i izgradnji buduće plaže.

- Ima tu dosta ribe što mogu da potvrde naši meštani koji vole vodu i pecanje. Na tom delu je čak uhvaćen i som od 40 kilograma, a babuške i ostale "sitne" ribe ima dovoljno za prave sportske ribolovce. Sviđa mi se ideja organizatora da "Ribarske večeri" prošire i po selima opštine. Svilojevo je to već imalo pre nekoliko godina, ove godine se uključuje i Kupusina, a ako naša plaža kod Motela bude završena do naredne godine, eto i nas sa takmičenjem pecaroša u programu 56. Apatinskih ribarskih večeri, ističe sekretar MZ Prigrevica.

O šansama svojih predstavnika u finalu za "Zlatni kotlić" kaže:

- Prigrevčani imaju specifičan način kuvanja ribljeg paprikaša koji ne odstupa od recepta starih alasa. Znam kako kuvaju Saša, Jovica i Miloš pa neće biti iznenađenje ako jedno od prva tri mesta ove godine osvoji Prigrevčanin, završava Mile Vujaklija, sekretar Saveta MZ Prigrevica.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Crvenom krstu Srbije u petak je upriličen prijem na kom su uručene nagrade najuspešnijim učenicima koji su...

Ena Đorđević, Zorana Mrđa i Jelena Popović održaće u četvrtak, 20. juna, mini nastup kod česme u Apatinu....

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović položila je kamen temeljac novog stambeno poslovnog prostora u Somboru. Gradonačelnica Sombora je izašla...

Somborsko prihvatilište za pse i mačke, u okviru akcije Udomi, ne kupuj! poziva sve vlasnike da čipuju i...

Na objektu bivše Stambene zadruge Progres, u ulici Majora Tepića, u Apatinu, juče je izbio požar koji je...

Kabinet Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je u okviru mera populacione politike u 2019....