lokacija: Apatin
objavljeno: 19.11.2018.

U Apatinu održano predavanje sa temom Život po jevanjđelju

Kultura

Prezviter Mladen Glušac je u Narodnoj biblioteci  " Miodrag Borisavljević" u Apatinu održao predavanje sa temom "Život po jevanđelju". Predavanje je održano u organizaciji apatinske sekcije Društva za borbu protiv raka u Somboru.

- Da je predavanje bilo lepo i da je pronašlo pravi put do srca slušalaca govori zajedničko osećanje blaženstva i mirnodušja po njegovom završetku. Izašli smo u svetlu, prohladnu noć, zbliženi zajedničkom željom da Hristos dotakne svojom ljubavlju sve ljude i bolesnima  pomogne na njihovom putu ozdravljenja. Danas ljudi teže prolaznom i brzom zadovoljenju svojih želja i  strasti, a ne pravim vrednostima koje oplemenjuju čoveka i približavaju ga Bogu. Smirenost je prva stepenica u čovekovom duhovnom napredovanju, zatim nevezanost za materijalne stvari, odricanje od vlastitog ega, milosrđe, čovekoljublje i oprost za sve i svakoga su najvažniji na putu zadobijanja Hrista u sebi, istakao je otac Mladen.

U Biblijskoj priči o Jovu se kaže: "Jedini lek je strpljenje. Strpljenje rađa nadu. Nada rađa ljubav. A ljubav donosi izlečenje".
 
Izvor: Apatinska sekcija Društva za borbu protiv raka Sombor
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.