lokacija: Sombor
objavljeno: 16.10.2018.

Izložba i predavanje u Gradskom muzeju Sombor povodom obeležavanja 135 godina od osnivanja

Kultura

Gradski muzej Sombor ove godine obeležava 135 godina od osnivanja, od početka rada Istorijskog društva Bač-bodroške županije, a koje je ostavilo bogato nasleđe da ga čuvamo i unapređujemo. Povodom ovog značajnog jubileja u muzeju će biti realizovana dva zanimljiva arheološka programa:

- Četvrtak , 25.oktobar 2018. u 18.00 - Izložba „SO-ARHEO 2012.“.
Na izložbi će biti predstavljeni rezultati Zaštitnih arheoloških iskopavanja sprovedenih na trasi gasovoda u okviru gasifikacije Opštine Sombor, od aprila do decembra 2012. Izložbene prostorije Gradskog muzeja Sombor, glavni ulaz.
 
- Petak, 26.oktobar 2018. u 12.00 - Predavanja
Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa (dr Adam Crnobrnja, predsednik Srpskog arheološkog društva, projekat finansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije)
Predavanje o arheološkom nasleđu na teritoriji Sombora sa osvrtom na probleme ugroženosti arheoloških lokaliteta (arheolozi Gradskog muzeja Sombor, Anđelka Putica, viši kustos arheolog i Viktorija Uzelac, kustos arheolog).

Foto: sombor.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Narodna biblioteka Branko Radičević iz Odžaka je na konkursu za otkup knjiga Ministarstva kulture, dobila sredstva za fond...

Festival amaterskih pozorišta Srbije, 61. po redu, u Kuli počinje večeras u Kulturnom centru i traje do 22....

U Narodnom pozorištu Sombor juče je otvoren dvadeset sedmi Pozorišni maraton koji će trajati do subote, 15. juna. Publika...

Na inicijativu opštinskog Kulturnog centra, po prvi put će se u Apatinu obeležiti Svetski dan muzike, 21. jun. Više...

Predstava Kiss gostuje na festivalu Nedelja pozorišta u Sonti sutra, 14. juna, u 20 časova. Ovaj komični akustični...

Skupština Grada Sombora na sednici održanoj u ponedeljak za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovala je producentkinju Bojanu Kovačević.