lokacija: Apatin
objavljeno: 20.03.2018.
Autor: Marko

U četvrtak u Apatinu obeležavanje NATO agresije na SR Jugoslaviju

Društvo
U četvrtak, 22. marta, sa početkom u 18 sati, povodom "Dana sećana na žrtve NATO agresije na SR Jugoslaviju", u velikoj sali Skupštine opštine Apatin biće organizovano predavanje - tribina  "Agresija NATO na Saveznu Republiku Jugoslaviju - pripreme, dejstva i posledice". 
 
O navedenoj temi govoriće generali: 
 
-prof. dr Branko Krga - nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije, zatim Vojske Srbije i Crne Gore, a sada predavač i zamenik direktora Akademija za diplomatiju i bezbednost.
- Jovan Milanović - koji je uz pomoć francuskog majora primorao NATO da na šest meseci odloži sve napade i čiji je profil poslužio za koncipiranje lika jednog od glavnih junaka u seriji "Moj rođak sa sela".
- Slobodan Petković - ekspert za atomsko, biološko i hemijsko oružje koji će težišno govoriti o dejstvima i posledicama dejstva municije sa osiromšenim uranijumom. 
- Radoslav Škorić - nedakašnji vojni ataše u Moskvi i načelnik Obaveštajne uprave. 
 
Ova tribina realizovana je preko Organizacije rezervnih vojnih starešina u saradnji sa Opštinskom upravom, Opštinskim odobrom SUBNOR-a, Udruženjem ratnih vojnih invalida kao i Udruženjem ratnih veterana "Patriotski front" opštine Apatin.
 

Sledećeg dana, u petak, 23. marta, od 10 sati i 30 minuta, u galeriji "Meander" biće otvorena izložba fotografija "Nato agresija na SRJ" autora Milana Čuljića. Izložbu će otvoriti Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin, a potom od 11 sati, obaviće se polaganje venaca na Spomen ploču poginulim u ratovima 1990-99. godine.  

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Manifestacija Lička olimpijada, koja se tradicionalno održava u Apatinu poslednjeg vikenda u junu, pomerena je za subotu, 6. jul.  

Nastupom kod česme u Apatinu, Ena, Zorana i Jelena još jednom su pozvale sve meštane da ih podrže...

Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić primio je danas Jovana Reljića, komandira Policijske ispostave Kula, koji je dobio priznanje...

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova u Gradskoj kući su dodeljene nagrade najzaslužnijim policajcima u Policijskoj upravi Sombor. Gradonačelnica...

Na sednici Gradskog  veća Sombora, kojom je predsedavala gradonačelnica Dušanka Golubović, a na kojoj su razmatrane 23. tačke...

Zlatna bućka Apatina, održaće se u nedelju, 7. jula, u okviru 56. Apatinskih ribarskih večeri.