lokacija: Apatin
objavljeno: 15.03.2017.
Autor: Jelena

Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata i Pokrajinskog fonda za poljoprivredu posetili opštinu Apatin

Društvo

U velikoj sali Skupštine opštine Apatin, pred velikim brojem poljoprivrednika iz apatinske opštine, govorili su predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede.

Ovo predavanje organizovano je od strane opštine Apatin, domaćin je bio Đorđe Vignjević, pomoćnik predsednika opštine za poljoprivredu, a govorilo se o aktuelnim konkursima i kreditima za koje se daju subvencije.


 

Ispred Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, prisutnima se obratila Sandra Sogić. Ona je istakla kako su od osnivanja dodelili čak 3.600 kredita, kako nisu profitabilni i postoje da bi pomogli poljoprivrednike, a dodala je i da su njihovi krediti najpovoljniji. Kamatne stope iznose od 1 do 1,5 posto, a u vreme grejs perioda ne računaju interkaralnu kamatu, što znači da je period mirovanja period mirovanja u pravom smislu te reči, bez bilo kakvih obaveza. Grejs periodi traju od 6 do 36 meseci.
Ono što je Sogićeva takođe izdvojila jeste činjenica da je kod njih procedura apliciranja na konkurse maksimalno pojednostavljena i da su oni namenjeni malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima.

Milorad Malić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo pohvalio se kako je budžet ovog sekretarijata u 2017. godini najveći do sada i taj višak je opredeljen upravo za registrovana poljoprivredna gazdinstva malih i srednjih poljoprivrednih proizvođača, a sve u cilju kako bi podigli svoju proizvodnju na viši nivo.
Bespovratna sredstva u vrednosti od 1.400.000.000 dinara namenjena su registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima na teritoriji AP Vojvodine.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Crvenom krstu Srbije u petak je upriličen prijem na kom su uručene nagrade najuspešnijim učenicima koji su...

Ena Đorđević, Zorana Mrđa i Jelena Popović održaće u četvrtak, 20. juna, mini nastup kod česme u Apatinu....

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović položila je kamen temeljac novog stambeno poslovnog prostora u Somboru. Gradonačelnica Sombora je izašla...

Somborsko prihvatilište za pse i mačke, u okviru akcije Udomi, ne kupuj! poziva sve vlasnike da čipuju i...

Na objektu bivše Stambene zadruge Progres, u ulici Majora Tepića, u Apatinu, juče je izbio požar koji je...

Kabinet Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je u okviru mera populacione politike u 2019....