lokacija: Kula
objavljeno: 27.02.2018.

Predavanje „Post kao radost hrišćanima“ održano u Kuli

Društvo
U organizaciji Crkvene opštine kulske, održano je predavanje na temu posla pod nazivom „Post kao radost hrišćanima“. Predavanje je održano u svečanoj sali Muzičke škole, a o postu je govorio protojerej Jovan Milanović, profesor karlovačke bogoslovije. Protojerej  Milanović je razjasnio nedoumicu i, može se reći, zabludu o tome da je post samo fizički. 
 
- Promena načina ishrane zapravo treba da pokrene i promeni način mišljenja, života i rada. Dakle, cilj posta kao takvog, jeste ne samo da nas natera da držimo dijetu već i da se navikavamo da drugačije mislimo i živimo, a pre svega da se drugačije odnosimo prema ljudima, to je glavna suština posta.
 

Post je voljno uzdržavanje od jela ili od jela i pića za određen vremenski period. Može da bude potpuni (potpuno uzdržavanje od jela) ili delimični (uzdržavanje samo od neke vrste hrane). Post može biti danonoćan tokom perioda posta, kao u pravoslavlju, ili se može upražnjavati samo u određeno doba dana, kao kod muslimana tokom Ramazana. U pravoslavlju, osnovni cilj posta jeste očišćenje duše i tela od telesnih i duševnih strasti, kao i proslavljenje Boga i njegovih svetih. 

Izvor:
 q-media

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Crvenom krstu Srbije u petak je upriličen prijem na kom su uručene nagrade najuspešnijim učenicima koji su...

Ena Đorđević, Zorana Mrđa i Jelena Popović održaće u četvrtak, 20. juna, mini nastup kod česme u Apatinu....

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović položila je kamen temeljac novog stambeno poslovnog prostora u Somboru. Gradonačelnica Sombora je izašla...

Somborsko prihvatilište za pse i mačke, u okviru akcije Udomi, ne kupuj! poziva sve vlasnike da čipuju i...

Na objektu bivše Stambene zadruge Progres, u ulici Majora Tepića, u Apatinu, juče je izbio požar koji je...

Kabinet Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je u okviru mera populacione politike u 2019....