lokacija: Apatin
objavljeno: 10.02.2017.

Poljoprivrednici sa teritorije opštine Apatin prisustvovali predavanju na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu (FOTO)

Društvo

U četvrtak 9. februara preko trideset poljoprivrednika sa teritorije opštine Apatin, prisustvovalo je naučno-stručnom savetovanju poljoprivrednika, agronoma i savetodavaca. Organizator savetovanja je Univerzitet u Novom Sadu, Poljoprivredni fakultet - Departman za ratarstvo i povrtarstvo.

Poljoprivrednici su na početku u okviru teme Poslovno jutro mogli čuti inovacije i ponude različitih kompanija. U nastavku je bilo reči o programu ulaganja u poljoprivredu Vlade Vojvodine – bespovratnim sredstvima, kreditima, fondovima i drugim davanjima.

Posebna tema se ticala uzgoja pšenice, izgledu polja, preporuke u vezi zaštite, kao i o tržištu. Savetovanje je nastavljeno u vezi korišćenja trgovine na Produktnoj berzi.

Poslednja tema dana je bila i najatraktivnija. O IPARD programu u Srbiji govorio je pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Janjatović.

Poljoprivrednici opštine Apatin su pokazali veliku zainteresovanost za predavanja, a pomoćnik predsednika opštine Apatin za poljoprivredu Đorđe Vignjević najavljuju da će i u budućnosti opštinska uprava nastojati na što većoj edukaciji zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Šest osoba je povređeno kada je na benzinskoj pumpi na putu Kula-Vrbas prilikom punjenja plinske boce za domaćinstvo...

Nakon postavke Balans+ samouslužnih servisa za bicikle u gradovima širom Srbije, poput Beograda, Novog Sada i Kruševca, kompanija...

Kinološko društvo Sivac, u subotu, 22. juna, organizuje tradicionalnu izložbu pasa CAC Sivac 2019.  Različite rase pasa...

Četvrti Okružni susreti medicinskih sestara i vaspitača pod nazivom Horizontalna razmena u funkciji profesionalnog razvoja medicinskih sestara i...

Profesor Duško Obradović i odabrani učenici gimnazije Veljko Petrović iz Sombora, ljubitelji prirode i avanture svake godine otiskuju...

U Somboru je održan okrugli sto sa predstavnicima gradskih i seoskih mesnih zajednica sa teritorije Grada Sombora, a...