lokacija: Apatin
objavljeno: 02.10.2018.

Jovan Lakatoš u Sonti: Cela škola na predavanju

Društvo

U dugoj i bogatoj istoriji sela i od izgradnje Doma kulture još se nije desilo da jedno stručno predavanje napuni veliku salu, i to u vreme kad vredne domaćice tek pristavljaju ručak - u pola deset ujutro. A, evo sad se i to desilo.

Zahvaljujući angažovanju zaposlenih u OŠ Ivan Goran Kovačić, stručno predavanje svetski  priznatog ornitologa Jovana Lakatoša o životinjskom svetu Bačkog Podunavlja pratilo je blizu 300 sonćanskih osnovaca, svi razredi od prvog do osmog.

Lakatoš je kroz svoje predavanje uspeo da zainteresuje  za ovu oblast decu koja su mu nakon odgledanih snimaka postavila bezbroj pitanja iz životinjskog i biljnog sveta.

Ovim predavanjem je zaokružen projekat "Sve ptice Apatina" koji je uz podršku SO Apatin organizovalo UG "Apatinska plovarica".

Kroz četiri predavanja (tri u Apatinu i jedno u Sonti) stručno izlaganje Jovana Lakatoša je ukupno videlo preko 700 osnovaca iz apatinske opštine.

Izvor: Apatinska plovarica
 
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Manifestacija Lička olimpijada, koja se tradicionalno održava u Apatinu poslednjeg vikenda u junu, pomerena je za subotu, 6. jul.  

Nastupom kod česme u Apatinu, Ena, Zorana i Jelena još jednom su pozvale sve meštane da ih podrže...

Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić primio je danas Jovana Reljića, komandira Policijske ispostave Kula, koji je dobio priznanje...

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova u Gradskoj kući su dodeljene nagrade najzaslužnijim policajcima u Policijskoj upravi Sombor. Gradonačelnica...

Na sednici Gradskog  veća Sombora, kojom je predsedavala gradonačelnica Dušanka Golubović, a na kojoj su razmatrane 23. tačke...

Zlatna bućka Apatina, održaće se u nedelju, 7. jula, u okviru 56. Apatinskih ribarskih večeri.