lokacija: Apatin
objavljeno: 17.07.2016.
Autor: Jelena

Besplatna setva i žetva za pet odabranih porodica

Društvo

Prvi put u Srbiji, najsiromašnija poljoprivredna gazdinstva imaće priliku da dobiju neophodno početno ili veće finansijsko ulaganje kako bi povećali prinose i po nekoliko puta, a sve zahvaljujući serijalu „Naše imanje“.
Serijal predstavlja kolekciju humanitarnih emisija iz oblasti poljoprivrede koje će tokom godinu dana snimanja pratiti život pet različitih porodica koje nemaju uslova i mogućnosti da iskoriste potencijal svoje zemlje, a koje će u tom periodu dobijati pomoć i podršku. Konkurs na koji porodice mogu da se jave biće otvoren do 15.avgusta, a u uži krug će ući porodice i mala poljoprivredna gazdinstva čija imanja ne prelaze veličinu od 10 hektara.
Svaki korak od predsetvene pripreme do žetve za učesnike serijala biće besplatan, zahvaljujući podršci renomiranih kompanija iz agrarne industrije koje će se potruditi da uz upotrebu najsavremenijih tehnologija i najkvalitetnijih materijala povećaju prinose odabranim porodicama i po nekoliko puta.
Porodici se nakon žetve ostavljaju i prinosi i zarada, te i mogućnost da uz povećane prihode od prodaje roda investiraju novac u dalju proizvodnju.
Cilj serijala je pomoć i edukacija mladih poljoprivrednika, ali i svih koji su zainteresovani za pokretanje male porodične proizvodnje. Kroz predstavljanje najnovijih tehnologija i savremenih načina rada, projekat za cilj ima i i da ohrabri sve koji razmišljaju o pokretanju svog agro biznisa i povratku na selo.
Prijave za učešće u emisiji mogu se slati putem email adrese: [email protected] i potrebno je navesti samo kontakt podatke. Druga opcija za prijavljivanje je sms porukom putem telefona 064 850 55 31.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Izgradnjom 50 parking mesta i rekonstrukcijom Ulice Miloša Oblića, cilj je da se problem parkinga reši kod marketa Idea i...

Upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2019/2020. godinu počeo je 1. aprila i trajaće do 31.maja 2019....

U Parku heroja, kod Županije, radnici Radne jedinice mehanizacija i održavanje “Zelenila”  postavili su klupu za dojilje. Klupa je postavljena u...

Dani dečjeg stvaralaštva u Apatinu, 23. po redu, ove godine održavaju se pod sloganom  Ljubav.   Dani su...

Rekonstrukcijom fasade i zamenom spoljne stolarije prošle nedelje su krenuli radovi na objektu stanice policije u Apatinu, za...

U organizaciji Fondacije Konrad Adenauer, danas je u Somboru održan simpozijum Nemačka nacionalna manjina i Evropa, na kojem je...