lokacija: Apatin
objavljeno: 19.07.2018.
Autor: Jelena

Dom zdravlja Apatin uskoro bogatiji za još jedno sanitetsko vozilo i lift

Društvo

Dugo najavljivani lift u objektu Doma zdravlja u Apatinu, na mestu gde se nalaze Medicina rada, Opšta praksa i laboratorija, konačno će biti ugrađen.

- Projekat za lift je završen. Lokalna samouprava je obezbedila sredstva, a ono što nam sledi je raspisivanje javne nabavke i početak realizacije ugradnje lifta. Investicija je vredna oko pet miliona dinara, a nadamo se da će ugradnja lifta početi već u septembru mesecu, rekla je za 025info web portal Branka Bajić, pomoćnik direktora Doma zdravlja u Apatinu.
 
Bajićeva je otkrila da će njihova ustanova, opet zahvaljujući lokalnoj samoupravi, uskoro dobiti još jedno novo sanitetsko vozilo. U pitanju je investicija vredna 4.300.000 dinara.
 
 
- Prošle godine smo obećali da ćemo obezbediti još jedan sanitet i čast mi je da vas obavestim da će i to već početkom jeseni biti realizovano. Primarna zdravstvena zaštita prioritet je lokalne samouprave, te smo zahvaljujući njima prošle godine obezbedili jedno novo sanitetsko vozilo, a evo već ove godine nam stiže drugo. Javna nabavka se sutra zatvara, rok isporuke je 60 dana, tako da nam u drugoj polovini septembra stiže novo vozilo, kaže Branka Bajić.
 
Prema rečima Bajićeve, u prethodnom periodu bilo je problema sa kadrovima. Dva lekara su otišla u Dom zdravlja u Sombor, a neke doktorke na trudnička i porodiljska odsustva.
- To su stvari sa kojima se, nažalost, susreću sve zdravstvene ustanove. U jednom momentu smo se susreli sa velikim problemom, naročito u selima, a ovde konkretno govorim o Prigrevici i Sonti. Saglasnost za zapošljavanje čekamo, ali lokalna samouprava nam je i tu nesebično izašla u susret, te izdvojila sredstva za 4 lekara, jednog u Sonti, jednog u Prigrevici i dva na Hitnoj službi, tako da sada sve funkcioniše kako treba, ističe pomoćnik direktora Doma zdravlja.
 
Smanjenje redova u Domovima zdravlja i bolji uslovi za pacijente i zaposlene cilj su ka kome teže sve zdravstvene ustanove. S tim u vezi, Bajićeva je istakla i značaj uvođenja elektronskih recepata. 
- U proteklom periodu u apatinskom Domu zdravlja zaživelo je uvođenje elektronskih recepata. To za sad dosta dobro funkcioniše, a pacijentima se izdaju lekovi i na 4 i na 6 meseci, a što je značajno smanjilo redove u čekaonicama. Kao i svaka novina, mali tehnički problemi se tu i tamo pojave, ali vrlo brzo ih rešimo. Zahvaljujući ovome, lekari su rasterećeniji i imaju više vremena da se posvete samom pregledu pacijenata, a što je od izuzetne važnosti za podizanje kvaliteta usluge same zdravstvene zaštite, zaključuje Branka Bajić.
 
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Na popularnom ćelavom trgu u Somboru, u subotu, 22. juna održana je tradicionalna manifestacija Somborski kotlić. Ovogodišnje takmičenje, inače...

Ena Đorđević, Zorana Mrđa i Jelena Popović na muzičkom festivalu Srbija u ritmu Evrope, koji je održan u...

JKP Naš dom Apatin će, u saradnji sa Pokrajinskom sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, u okviru...

U okviru Projekta Razvoj destinacija ekološkog turizma prekograničnog regiona Baja – Sombor razvojem tematskih zelenih staza i turističkih...

Iz Crvenog krsta Sombor danas je ka naseljenim mestima počela distribucija druge tranše pomoći za socijalno ugrožene osobe...

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, gradski većnik za komunalnu oblast Miroslav Kovačić i direktor JKP...