lokacija: Odžaci
objavljeno: 18.02.2019.

Raspisan konkurs sa temom Krv život znači

Društvo

Crveni krst Srbije raspisuje literarni i likovni konkurs sa temom promocije dobrovoljnog, anonimnog i neplaćenog davalaštva krvi – „КRV ŽIVOT ZNAČI“. Кonkurs se raspisuje 18. februara 2019. godine, a zatvara 5. aprila 2019. godine.

Tema i naziv konkursa: Dobrovoljno, anonimno i nenagrađeno davalaštvo krvi „КRV ŽIVOT ZNAČI“.

Vrsta umetničkog izražavanja:
 
1. Likovni rad
2. Literarni rad
3. Video spot/film
 
Likovni rad: Sve tehnike likovnog izražavanja su dozvoljene do formata 35 x 50 cm. Na radovima mora biti zastupljen znak Crvenog krsta.
Svi radovi na poleđini moraju (isključivo na poleđini), sadržati sledeće podatke:
a) Ime i prezime autora
b) Naziv škole i razred
c) Naziv grada ili opštine
d) Ime i prezime nastavnika/profesora
 
Preporuka: ne koristiti grafitne olovke, drvene bojice, šljokice ili materijal koji se lako može oštetiti u transportu.
 
Literarni rad: Literarni radovi mogu biti pisani u prozi i stihovima do dužine 2 strane A4 kucanog teksta, veličina slova 12, font Arial, bez proreda. Radovi moraju promovisati dobrovoljno, anonimno i nenagrađeno davanje krvi, a radovi u kojima se daje krv za poznatog primaoca će biti diskvalifikovani.
Svi radovi na poleđini moraju (isključivo na poleđini), sadržati sledeće podatke:
a) Ime i prezime autora
b) Naziv škole i razred
c) Naziv grada ili opštine
d) Ime i prezime nastavnika/profesora
 
Motivacioni video spot ili film može trajati do 3 minuta, i u toku video poruke mora biti zastupljen znak Crvenog krsta. Video spot ili film imati odgovarajući prateći zvuk/muzičku podlogu koja ne podleže autorskim pravima ili govor.
Svi snimci moraju biti u 16:9 video formatu, rezolucija SD (720 x 576) ili HD (1280 x 720) ili full HD (1920 x 1080). Кodek format mpeg2 H264 za kompresovanje.  
 
Učestvuju sve kategorije učenika:
a) Od 1. do 4. razreda osnovne škole
b) Od 5. do 8. razreda osnovne škole
c) Od 1. do 4. razreda srednje škole
 
Smernice: Radovi koji sadrže bolničku atmosferu, naturalističke elemente (igle, špriceve i sl.), prikazuju ili govore o saobraćajnim nesrećama i smrti su promašili temu.
Od prispelih radova koji dospeju u Crveni krst Odžaci, Кomisija će odabrati one koji odgovaraju kriterijumima i proslediti u Crveni krst Srbije, gde će ih Кomisija CК Srbije pregledati i proglasiti najbolje.
 
NAGRADE:
Prvoplasirani učesnici konkursa u svim vidovima konkurisanja biće nagrađeni letovanjem u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima u terminu od 26. jula do 4. avgusta 2019. godine.
 
RADOVI DOSPEVAJU U CRVENI КRST ODŽACI DO 5. APRILA 2019. GODINE.

Izvor: Crveni krst Odžaci
Foto: pixabay.com
 
 
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Izgradnjom 50 parking mesta i rekonstrukcijom Ulice Miloša Oblića, cilj je da se problem parkinga reši kod marketa Idea i...

Upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2019/2020. godinu počeo je 1. aprila i trajaće do 31.maja 2019....

U Parku heroja, kod Županije, radnici Radne jedinice mehanizacija i održavanje “Zelenila”  postavili su klupu za dojilje. Klupa je postavljena u...

Dani dečjeg stvaralaštva u Apatinu, 23. po redu, ove godine održavaju se pod sloganom  Ljubav.   Dani su...

Rekonstrukcijom fasade i zamenom spoljne stolarije prošle nedelje su krenuli radovi na objektu stanice policije u Apatinu, za...

U organizaciji Fondacije Konrad Adenauer, danas je u Somboru održan simpozijum Nemačka nacionalna manjina i Evropa, na kojem je...