lokacija: Apatin
objavljeno: 26.03.2018.
Autor: Jelena

Nova predstava u apatinskom Domu kulture

Kultura

U predstavi pod nazivom "Hor bečkih dečaka" igraju Predrag Ejdus, Irfan Mensur i Slobodan Boda Ninković. Komad je urađen po tekstu Miroljuba Nedovića, a u Mensurovoj adaptaciji i režiji.


Pred pozorišnom publikom u Apatinu će se naći tragikomedija o ostarelim zemljacima u tuđini, koji rade na crno i trude se da prežive.
- Firme su im propale, ostali su bez posla i novca. Već ocvali, našli su se u jednom bečkom podrumu u koji ih je smestio naš čovek, muvara i polukriminalac. Bore se u tom malom prostoru, živeći na poslednjoj lestvici egzistencije. To je komedija koja na tužno-smešan način govori o našim, večito dečačkim snovima o boljem životu. I onda, jedne večeri dok čekaju Novu godinu bez radija i televizije, počinju da lamentiraju nad sudbinom, pevajući stare jugoslovense šlagere iz sedamdesetih i osamdesetih godina, govori Predrag Ejdus o predstavi.


,,Hor bečkih dečaka'' biće odigran u velikoj sali Opštinskog kulturnog centra u Apatinu, u sredu, 04. aprila, sa početkom u 20 sati. Cena ulaznice iznosi 400 dinara.
Karte se mogu rezervisati na broj telefona 025/773-588 svakim radnim danom od 08 do 12 sati. Iz Opštinskog kulturnog centra naglašavaju da se rezervisane karte preuzmaju na dan predstave od 18 do 19.30 sati, a ukoliko to ne učinite iste će biti puštene u prodaju.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U četvrtak 30.maja., u Domu kulture Apatin, sa početkom u 19 časova, održaće se koncert gradskog hora "Jedinstvo".   Gosti na ovom...

U sredu, 29. maja 2019. godine, u 18.30, u Cafe bar Des Arts (Kralja Petra I, Sombor), je predstvavljanje zbirke...

Кulturni centar „Laza Кostić“ i Udruženje građana „Ravangradsko proleće“ i ove godine dodeljuje nagradu Zlatno pero Ravangrada.   Posle dosadašnjih dobitnika Milana...

U muzičkoj školi „Stevan Hristić“ u Apatinu u toku su prijave za prijemni ispit, koje će trajati do 10. juna. Za svu...

U petak 17. maja u prostorijama Mesne zajednice u Sonti održana je redovna godišnja skupština Centra za kulturu i obrazovanje...

Konkurs za samostalnu izložbu za likovne stvaraoce u opštini Apatin u 2019. godini.   Uslovi konkursa:   1. Pravo učešća imaju svi...