lokacija: Sombor
objavljeno: 21.01.2016.

Otvoren Centar za pristupačnu tehnologiju i edukaciju

Društvo

Centar za pristupačnu tehnologiju i edukaciju (CEPTE) otvoren je kako bi se na jednom mestu deci sa smetnjama u razvoju i odraslim osobama sa invaliditetom pružila mogućnost da dobiju sve neophodne informacije o pilagođenim pomagalima, ali i da ih iznajme kako bi pri nabavci mogli da odaberu ono pomagalo koje odgovara njihovim potrebama. Ovu ideju realizovala je škola "Vuk Karadžić".

U okviru Centra izrađuju se prilagođena nastavna sredstva i učila za decu sa smetnjama u razvoju, kao što su kartice za komunikaciju, sveske za slabovide učenike, prilagođeni radni listovi i slično, koja im pomažu da postignu što bolji uspeh u školi.

U Centru radi tim stručnih lica različitih profila i sve aktivnosti koje se realizuju u njemu besplatne su za korisnike.

CEPTE je opremljen različitom pomagalima kao što su Brajev štampač za slepe, tastatura sa uvećanim znakovima, elektronska lupa, Brajev red, sintetizator govora, zamene za miš, tasteri u boji, specijalne tastature, program za uspostavljanje komunikacije pomoću štampanih simbola, tablet računari, različiti komunikatori, ali i drugom opremom koja je neophodna za proizvodnju nastavnih sredstava.

 

 

Prostor u kojem se realiziraju aktivnosti je na adresi Apatinski put 29 u Somboru. Centar radi s korisnicima svakog radnog dana u terminu od 14 do 16 sati. Kontakt telefon je 025/434-420 i dostupan je u navedenom terminu. Rad Centra za pristupačnu tehnologiju i edukaciju podržan je od strane Ambasade Kraljevine Norveške i Grada Sombora. 

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Izgradnjom 50 parking mesta i rekonstrukcijom Ulice Miloša Oblića, cilj je da se problem parkinga reši kod marketa Idea i...

Upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2019/2020. godinu počeo je 1. aprila i trajaće do 31.maja 2019....

U Parku heroja, kod Županije, radnici Radne jedinice mehanizacija i održavanje “Zelenila”  postavili su klupu za dojilje. Klupa je postavljena u...

Dani dečjeg stvaralaštva u Apatinu, 23. po redu, ove godine održavaju se pod sloganom  Ljubav.   Dani su...

Rekonstrukcijom fasade i zamenom spoljne stolarije prošle nedelje su krenuli radovi na objektu stanice policije u Apatinu, za...

U organizaciji Fondacije Konrad Adenauer, danas je u Somboru održan simpozijum Nemačka nacionalna manjina i Evropa, na kojem je...