lokacija: Apatin
objavljeno: 08.07.2018.
Autor: Jelena

55. ARV: Treći dan u znaku Zlatnog kotlića i najpecaroša

Zabava

Treći dan 55. Apatinskih ribarskih večeri bio je u znaku ,,Zlatnog kotlića'' i najpecaroša. Ono što svi ljubitelji ribe i dobrog ribljeg takmičenja očekuju tokom cele godine, to je upravo borba za najboljeg.

USR ,,Bucov'' iz Apatina kao najpecaroša za 2018. godinu izabralo je Vida Bašića. Vid je 20. maja ulovio smuđa teškog 12 kg i dugačkog 105 cm. Nagradu mu je uručio Milan Ćopić, predsednik USR ,,Bucov''.
 
Kvalifikacije u selma apatinske opštine i polufinale prethodnih nedelja su bili uvod u jučerašnje veliko finale u kuvanju apatinskog alaskog paprikaša. U izuzetno velikoj konkurenciji, ,,Zlatni kotlić 2018'' osvojio je Dejan Šimunov, a koji kaže da je za dobar paprikaš potrebna dobra paprika i dobra riba. U stopu ga je ispratio, sa malom razlikom u poenima, i odneo srebrni kotlić, Đorđe Jovanić, dok je treće mesto osvojio Zoran Bašić. Nagrade im je uručila Nika Petrović, predsednica SO Apatin, a žiri su sačinjavali Ljudevit Štrumberger, Željko Barać i Milan Malbaša.
 
Na bini na Trgu Nikole Tesle, u okviru programa 55. ARV, sinoć je publika imala priliku videti nastup Plesnog kluba ,,Ronda'' iz Sombora, OKUD-a ,,Ivo Lola Ribar'' iz Sonte i KUD-a ,,Jožef Atila iz Svilojeva.
Odličan štimung u nastavku programa napravila je apatinska grupa ,,Magija'', a potom je publiku pozdravila i popularna pevačica izvorne narodne muzike, Dragica Radosavljević Cakana. 
Cakana je, u svom prepoznatljivom stilu, bila nasmejana i raspoložena, a hrabri ljubiteji narodne muzike, koje ni kiša nije oterala, uživali su u koncertu.
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Grad Sombor je nizom kulturno sportskih manifestacija obeležio svoj praznik. U petak 15. februara, povodom Dana državnosti Republike...

U Кulturnom centru u Кuli, u subotu 16. februara biće organizovan bioskop, a repertoar izgleda ovako: u 16...

Udruženje građana ,,Moj Apatin'' organizuje novu akciju za naše najmlađe sugrađane. Ovaj put pripremili su nešto novo i...

Jedan od najgledanijih domaćih filmova trenutno, Taxi bluz, premijerno će biti prikazan u apatinskom bioskopu u petak, subotu...

Na bioskopskom platnu u Velikoj sali Opštinskog kulturnog centra Apatin u petak, subotu i nedelju (8. - 10....

Najnovija domaća komedija "Taksi bluz" biće prikazana u velikoj sali Doma kulture Sivac u utorak, 12. februara. Zakazane su...