lokacija: Apatin
objavljeno: 18.09.2018.

Novi uspesi apatinskih atletičara

Sport

Članovi Atletskog kluba Apatin i rekreativci iz opštine Apatin u proteklih sedam dana bili su aktivni i uspešni.

Apatinac Željko Končar koji se nalazi na privremenom radu u Rusiji, prošle nedelje učestvovao je na Prvenstvu Rusije u trci na 100 kilometara koje je održano u Sant Petersburgu i osvojio peto mesto u sveukupnom plasmanu sa rezultatom 7 sati 36 minuta i 33 sekunde. Odličan rezultat koji je ostvario 36- godišnji Apatinac bolji je od rezultata ovogodišnjeg prvaka Srbije za više od 40 minuta.
 
Prošle nedelje mala grupa Apatinaca učestvovala je na polumaratonu u Budimpešti. Marija Bubalo Nenad Đorđević i Zoran Rakić uspešno su savladali deonicu od 21,1 kilometara.
 
U Šapcu je održan drugi Šabački polumaraton na kojem je učešće uzeo Zoran Radičanin koji je osvojio peto mesto u ukupnom plasmanu.
 
Proteklog vikenda u Sarajevu je održan međunarodni Sarajevski polumaraton, na kojem su učestvovali i uspešno završili distancu na 21,1 kilometara Predrag Vejin i Darija Amanović.
 
Uporedo sa učešćem na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku su finalne pripreme za organizaciju 23. Apatinskog Dunavskog polumaratona, koji se održava 21.10.2018. godine, i za koji je do sada za trke na 21,1 i 10 kilometara prijavljeno 310 učesnika iz 8 zemalja, u naredne dve do tri nedelje očekuje se povećanje broja prijava.
Info i prijave vrše se preko zvaninog sajta trke: www.dunavskipolumaraton.com.
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Nastup u Sremskoj Mitrovici prvi je imao Vladimir Knežević, koji je nastupio na finalnom republičkom takmičenju  u skoku...

Uspešan vikend članova AK Apatin, otvorio je Vladimir Knežević koji je u Novom Sadu, pobedio na međuokružnom prvenstvu...

Apatinski atletičari su i u prethodna dva vikenda imali uspešne nastupe i osvajali su medalje.

Odbojkašice Apatina su u Bačkoj Palanci pobedile trećeplasiranu ekipu na tabeli Merkur sa 3:1 u setovima (25:15, 16:25, 25:22,...

Međunarodni turnir "Trofej Beograda 2019" održan je proteklog vikenda u Beogradu na kojem su učestvovali i članovi Džudo...

Borba MMA titana održaće se 4. maja u Odžacima.   Najbolja domaća i regionalna MMA promocija,...