lokacija: Apatin
objavljeno: 06.11.2018.

Vučenović: Dobra izlaznost na izborima za Savete nacionalnih manjina u opštini Apatin

Politika

U nedelju, 4. novembra, na teritoriji Republike Srbije održani su izbori za Savete nacionalnih manjina koje je raspisalo ministarstvo Državne uprave i lokalne samouprave.

U Apatinu se glasalo na šest biračkih mesta, od kojih su dva u gradu Apatinu, dva u Kupusini i po jedno u Sonti i u Svilojevu. U Prigrevici izbori nisi bili sporvedeni jer nije bilo upisanih birača u biračke spiskove nacionalnih manjina.

- Izbori su održani u nedelju, u periodu od 7 do 20 sati, i nije bilo nikakvih nepravilnosti i prigovora od strane predlagača listi, niti od birača koji su učestvovali na izborima. Izlaznost je bila uobičajena, u ranijim satim slabije ali do popodnevnih sati se to povećalo i došli smo do 50 odsto izlaznosti na većini izbornih mesta, dok je na pojedinim mestima izlaznost bila i preko 50 odsto, izjavio je Nedeljko Vučenović, načelnik Opštinske uprave opštine Apatin i predsednik Radnog tela.
 
U opštini Apatin je glasalo 3049 glasača od 4747 ukupno upisanih u birački spisak, ostali su glasali putem elektronske skupštine ili takozvanih elektora.
 
- U Apatinu je na 6 biračkih mesta učestvovalo isto toliko listi. Od toga - Mađarska nacionalna manjina sa dve liste, Nemačka nacionalna manjina sa tri liste, Romska nacionalna manjina sa 5 listi , Rumunska nacionalna manjina sa četiri liste, Slovačka nacionalna manjina sa 5 listi i Ukrajinska nacionalna manjina sa pet listi. Svi predlagači listi imali su pravo na svoje nadgledače i posmatrače. Nadgledači su pratili rad biračkih odbora tokom glasanja na mestima gde su imali svoju listu, dodao je Vučenović.
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

30. sednica Skupštine opštine Apatin zakazana je za 25. april 2019. godine sa početkom u 10 časova u...

"Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je već od 2017. godine vrlo jasno  prepoznao zemljoradničke zadruge kroz sve naše agrarne...

U Palati Srbija, u Beogradu, gradonačelnica Dušanka Golubović je u ime grada Sombora potpisala ugovor za dodelu bespovratnih...

Održana je redovna sednica Štaba za vanredne situacije grada Sombora, kojom je predsedavala komandant Štaba, gradonačelnica Dušanka Golubović.

Predsednik Opštine Apatin Milan Škrbić potpisao je 5 ugovora o sufinansiranju radova iz oblasti poljoprivrede u Pokrajinskom sekretarijatu...

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković sastao se u Budimpešti sa najvišim predstavnicima Ministarstva ljudskih resursa...