lokacija: Apatin
objavljeno: 09.11.2018.
Autor: Jelena

27. sednica Skupštine opštine Apatin

Politika

U Velikoj sali SO započela je 27. sednica Skupštine opštine Apatin. Uz prisustvo 25 odbornika, stvoreni su uslovi za rad i punovažno odlučivanje.

 Za sednicu je predložen dnevni red od ukupno 9 tačaka, a koji je većinom glasova i usvojen. Nakon usvojenog zapisnika sa prethodne sednice, na red je došlo razmatranje izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu opštine Apatin za 2018. godinu, za period januar – septembar 2018. godine, a izvestilac je Slavoljub Štrbo, rukovodilac Odeljenja za finansije.
 
 
Nakon kraće rasprave, ova tačka dnevnog reda većinom glasova je usvojena.
 
S obzirom na to da je došlo do promena u zakonu, pred odbornicima su se našla i dva predloga odluke, o nekategorisanim putevima na teritoriji opštine Apatin i o kategorizaciji opštinskih puteva i ulica na teritoriji opštine Apatin. Izvestilac po obe tačke je Dragana Stambolija i za oba predloga su glasala većina odbornika lokalnog parlamenta.
 
U idućoj tački usvojen je Predlog Rešenja o obrazovanju štaba zimske službe opštine Apatin za 2018/19 godinu. U pitanju je telo koje se sastoji od 11 članova. Sastaju se 5-6 puta tokom perioda zimskog održavanja i donose odluke o istom. Odmah potom, odbornici su izglasali i Operativni plan zimske službe na javnim putevima u opštini Apatin za 2018/19godinu.
 
U nastavku sednice, razrešen je vd direktora JKP „Naš dom“ Apatin, Nedeljko Bračika, a na njegovo mesto je postavljen Nebojša Smiljanić. 
 
Na samom kraju 27. sednice SO Apatin razrešen je član Saveta za budžet i finansije, Vanja Kokić, da bi potom odbornici na njeno mesto većinom glasova izabrali Veljka Cvetićanina.
 
 
 
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Palati Srbija, u Beogradu, gradonačelnica Dušanka Golubović je u ime grada Sombora potpisala ugovor za dodelu bespovratnih...

Održana je redovna sednica Štaba za vanredne situacije grada Sombora, kojom je predsedavala komandant Štaba, gradonačelnica Dušanka Golubović.

Predsednik Opštine Apatin Milan Škrbić potpisao je 5 ugovora o sufinansiranju radova iz oblasti poljoprivrede u Pokrajinskom sekretarijatu...

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković sastao se u Budimpešti sa najvišim predstavnicima Ministarstva ljudskih resursa...

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je čestitku beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji predstojeći Uskrs...

U Svečanoj sali zgrade Županije održana je prezentacija Projekta „Poslovna zona“ grada Sombora. Projekat finansiraju grad Sombor i...