lokacija: Apatin
objavljeno: 06.07.2018.

U apatinskoj biblioteci predstavljena knjiga Moj Everest - san i java

Kultura

U Narodnoj biblioteci „Miodrag Borisavljević“, a u okviru 55. Apatinskih ribarskih večeri, organizovana je nesvakidašnja i nadasve interesantna promocija. U pitanju je promocija knjige „Moj Everest – san i java“, Dragane Rajblović, prve žene iz Srbije koja se popela na Mont Everest. 

 
– 2007. godine sam se, sa ostalim članovima ekspedicije, popela na najviši vrh Mont Everest i do danas sam jedina žena iz Srbije koja je to učinila. Devet godina nakon ekspedicije napisala sam knjigu o tom pohodu. Sada širom Srbije i u bivšim republikama pričam o tim ekspedicijama, puštamo slajd projekciju, razgovaram sa publikom i promovišem knjigu, rekla je Dragana Rajblović.
 
Ona je i prva žena sa Balkana koja se popela na najviši vrh sveta na Himalajima, na visinu od 8.850 m. Knjigu o poduhvatu napisala je devet godina posle ekspedicije, a objavljena je u aprilu 2016. godine.
 
Dragana Rajblović radi kao planinarski vodič, što joj omogućava da boravi u prirodi, čime je zamenila nekadašnji posao u  knjigovodstvu.
 
Dragana je po prvi put došla u Apatin i, kako kaže, iz našeg grada nosi samo lepe utiske. 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Učenica osmog razreda OŠ "Žarko Zrenjanin" Apatin Una Dobrijević je na 41. Državnom takmičenju iz fizike učenika osnovnih...

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula, otvorena je izložba sa 9. likovne kolonije Saveza invalida rada Vojvodine i...

U maloj sali Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor u sredu, 23. aprila, biće upriličeno otvaranje druge...

Kako bi i najmlađi sugrađani uživali u najpopularnijim dečijim predstavama, lokalna samouprava opštine Odžaci, u saradnji sa Turističkom...

U utorak, 23. aprila, u amfiteatru Pedagoškog fakulteta u Somboru povodom 90 godina od smrti Arčibalda Rajsa biće...

Međunarodni dan knjige, 23. april, obeležiće se i u Sonti. U organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje...