lokacija: Apatin
objavljeno: 29.06.2018.
Autor: Jelena

Slike Like u galeriji Meander u Apatinu

Kultura

ZUL ,,Nikola Tesla'', kao uvod u 9. Ličku olimpijadu, organizovao je izložbu ,,Slike Like'', umetnika Zorana Medića,  a koja je u galeriji ,,Meander'' svečano otvorena večeras, 29. juna. 

U prepunoj apatinskoj galeriji, Medić se predstavio sa 19 slika sa temom Like i ličkih običaja.
Izložbu je otvorio Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin, kao i predsednik Organizacionog odbora 9. Ličke olimpijade, koja će podsećamo biti održana sutra na terenima Banje Junaković, sapočetkom u 10 sati.
 
Pored autora izložbe, predstavnika lokalne samouprave i velikog broja naših sugrađana, na izložbi je bila prisutna i Ženska pevačka grupa GKUD-a ,,Dunav'', a koja je upotpunila svečano otvaranje izvođenjem ličkih pesama. 
 
Zoran Medić je rođen u Kolutu, mladost je provodio u Lici, a sada živi i stvara u Apatinu. Slikarstvom se bavi 9 godina unazad i do sad je izlagao 11 puta samostalno, više puta kolektivno, a bio je i učesnik brojnih kolonija i humanitarnih akcija.
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Učenica osmog razreda OŠ "Žarko Zrenjanin" Apatin Una Dobrijević je na 41. Državnom takmičenju iz fizike učenika osnovnih...

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula, otvorena je izložba sa 9. likovne kolonije Saveza invalida rada Vojvodine i...

U maloj sali Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor u sredu, 23. aprila, biće upriličeno otvaranje druge...

Kako bi i najmlađi sugrađani uživali u najpopularnijim dečijim predstavama, lokalna samouprava opštine Odžaci, u saradnji sa Turističkom...

U utorak, 23. aprila, u amfiteatru Pedagoškog fakulteta u Somboru povodom 90 godina od smrti Arčibalda Rajsa biće...

Međunarodni dan knjige, 23. april, obeležiće se i u Sonti. U organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje...