lokacija: Apatin
objavljeno: 21.06.2018.

Poseta Ruske kadetske škola

Kultura

U vremenskom periodu od 25. i 26. juna Apatin će posetiti i u njemu boraviti odabrana grupa kadeta Svjato-Aleksejevskog kadetskog korpusa, iz okoline Moskve.

Kadeti su deca školskog uzrasta, koji se školuju za dalje više obrazovanje po svom opredeljenju, kako u vojnim ustanovama, tako i drugim opšte obrazovnim institucijama.

Dolazak kadeta u Srbiju započet je 2009. godine, a boravak im je bio u Beloj Crkvi, gde je bio između 1920. do 1944. Ruski kadetski korpus, koji je bio spona uzajamno dobrih odnosa stanovništva, naročito mladih i kadeta.

Ove godine kadeti po prvi put dolaze u Sombor i Apatin.

Ruski dečaci u pratnji svojih vaspitača i rukovođa dolaze po prvi put koliko radi upoznavanja naše zemlje i naše multinacionalnosti, tako i radi uspostavljanja međusobnog mladalačkog drugarstva, i zajedničkih radnih, sportskih i drugih aktivnosti tokom boravka.

U daljem izražava se želja da Ruski kadeti prime kod sebe našu omladinu i da ta veza bude tradicionalna. Svoj muzički program predstaviće u Velikoj sali Kulturnog centra 26.juna u 20 časova.

Ulaz je slobodan.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Bogat program povodom obeležavanja Dana grada Sombora podrazumeva i manifestaciju u sklopu koje će se predstaviti somborski KUD-ovi...

Povodom Dana grada Sombora i 110. godišnjice nastanka pesme Santa Maria dela Sallute Laze Кostića, Gradska biblioteka Кarlo...

Biblioteka u Kuli objavila je da je sa radom počelo i odeljenje biblioteke u Kruščiću, na radost ljubitelja...

Monodrama "Lenka Dunđerski - kobni čas" o tragičnoj ljubavi između ćerke imućnog veleposednika i jednog od naših najvećih...

Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor Vas poziva da svojim prisustvom uveličate klavirski koncert Jovane Kosanović, pod nazivom "SOMBORCI...

U četvrtak, 14. februara, s početkom u 20:00 časova, u Kulturnom centru Kula biće odigrana predstava "Naslijeđe" po...