lokacija: Apatin
objavljeno: 21.06.2018.

Poseta Ruske kadetske škola

Kultura

U vremenskom periodu od 25. i 26. juna Apatin će posetiti i u njemu boraviti odabrana grupa kadeta Svjato-Aleksejevskog kadetskog korpusa, iz okoline Moskve.

Kadeti su deca školskog uzrasta, koji se školuju za dalje više obrazovanje po svom opredeljenju, kako u vojnim ustanovama, tako i drugim opšte obrazovnim institucijama.

Dolazak kadeta u Srbiju započet je 2009. godine, a boravak im je bio u Beloj Crkvi, gde je bio između 1920. do 1944. Ruski kadetski korpus, koji je bio spona uzajamno dobrih odnosa stanovništva, naročito mladih i kadeta.

Ove godine kadeti po prvi put dolaze u Sombor i Apatin.

Ruski dečaci u pratnji svojih vaspitača i rukovođa dolaze po prvi put koliko radi upoznavanja naše zemlje i naše multinacionalnosti, tako i radi uspostavljanja međusobnog mladalačkog drugarstva, i zajedničkih radnih, sportskih i drugih aktivnosti tokom boravka.

U daljem izražava se želja da Ruski kadeti prime kod sebe našu omladinu i da ta veza bude tradicionalna. Svoj muzički program predstaviće u Velikoj sali Kulturnog centra 26.juna u 20 časova.

Ulaz je slobodan.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Učenica osmog razreda OŠ "Žarko Zrenjanin" Apatin Una Dobrijević je na 41. Državnom takmičenju iz fizike učenika osnovnih...

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula, otvorena je izložba sa 9. likovne kolonije Saveza invalida rada Vojvodine i...

U maloj sali Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor u sredu, 23. aprila, biće upriličeno otvaranje druge...

Kako bi i najmlađi sugrađani uživali u najpopularnijim dečijim predstavama, lokalna samouprava opštine Odžaci, u saradnji sa Turističkom...

U utorak, 23. aprila, u amfiteatru Pedagoškog fakulteta u Somboru povodom 90 godina od smrti Arčibalda Rajsa biće...

Međunarodni dan knjige, 23. april, obeležiće se i u Sonti. U organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje...