lokacija: Apatin
objavljeno: 27.06.2018.
Autor: Jelena

Fantastičnim koncertom ruski kadeti oduševili apatinsku publiku

Kultura

Odabrana grupa kadeta Svjato-Aleksejevskog kadetskog korpusa, iz okoline Moskve, boravila je ovih dana u Apatinu i Somboru.

Cilj njihove posete bio je upoznavanje naše zemlje i naše multinacionalnosti, a takođe i uspostavljanje međusobnog mladalačkog drugarstva i zajedničkih radnih, sportskih i drugih aktivnosti tokom boravka.
 
Nakon svečanog prijema ruskih kadeta u zgradi Skupštine opštine Apatin, gde su im domaćini bili  predsednik opštine, Milan Škrbić, sa saradnicima, mladi gosti iz Rusije predstavili su svoj muzički program u velikoj sali Opštinskog kulturnog centra u Apatinu.
 
Pred publikom su se nizale ruske kompozicije, poznata dela klasične muzike, a takođe i srpske pesme ,,Tamo daleko'' i ,,Ko to kaže, ko to laže'', a koje su u izvedbi ruskih kadeta izazvale posebne emocije prisutnih.
 
Lazarev Andrej Vladislavjevič, jedan od učesnika koncerta, za 025info web portal je istakao kako mu se Apatin veoma dopao, a naročito centar.
- Iako je bilo malo vremena, uživao sam u jučerašnjoj šetnji vašim gradom. Veoma mi se dopada vaš grad. Centar Apatina je prelep, a naročito mi se sviđa mi se to što imate puno lepih fontana. Apatinci su sjajni domaćini i zaista sam uživao boraveći kod vas, rekao je mladi  Vladislavjevič.
 
Po završetku koncerta, predstavnici kadeta Svjato-Aleksejevskog kadetskog korpusa još jednom su se zahvalili na gostoprimstvu i izrazili želju da ruski kadeti prime kod sebe našu omladinu i da ta veza postane tradicionalna. 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Učenica osmog razreda OŠ "Žarko Zrenjanin" Apatin Una Dobrijević je na 41. Državnom takmičenju iz fizike učenika osnovnih...

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula, otvorena je izložba sa 9. likovne kolonije Saveza invalida rada Vojvodine i...

U maloj sali Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor u sredu, 23. aprila, biće upriličeno otvaranje druge...

Kako bi i najmlađi sugrađani uživali u najpopularnijim dečijim predstavama, lokalna samouprava opštine Odžaci, u saradnji sa Turističkom...

U utorak, 23. aprila, u amfiteatru Pedagoškog fakulteta u Somboru povodom 90 godina od smrti Arčibalda Rajsa biće...

Međunarodni dan knjige, 23. april, obeležiće se i u Sonti. U organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje...