lokacija: Apatin
objavljeno: 05.09.2018.

Upravni odbor NALED zaseda u Apatinu

Ekonomija

Upravni odbor NALED-a danas, sreda, 5. septembar zaseda u Apatinu. U radu učestvuje i Vladan Vasić, potpredsednik NALED-a. Sombor od juče izuzetan domaćin!

Vladimir Novaković predsednik Upravnog odbora NALED-a direktor Apatinske pivare, zakazao je za danas sednicu ovog tela. Skup će biti održan u svečanoj Sali Apatinske pivare.
 
Uoči sednice Novaković je govorio o dosadašnjim  rezultatima i planovima za period koji sledi.
 
"NALED je za period 2018-2021. godine definisao šest ključnih ciljeva, a prioriteti su smanjenje sive ekonomije, modernizacija poreskog sistema, unapređenje e-uprave i e-poslovanja, reforma katastra i postupaka planiranja i izgradnje, jačanje uslova za razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije, razvoj sektora zdravstva, kao i jačanje međunarodne konkurentnosti i regionalne saradnje", rekao je Novaković. 
 
Dodao je da je sa više od 300 članova NALED najveća privatno-javna asocijacija u Srbiji i da želi da i dalje bude lider u promociji dijaloga. 
 
Prema njegovim rečima, NALED je kao član radnih grupa za izradu privrednih propisa doprineo da samo u poslednjih godinu dana budu usvojena značajna unapredjenja poslovnog ambijenta. 
 
Na dnevnom redu današnjeg sastanka je analiza realizacije strateških prioriteta i formiranje Naučnog veća. Upravni odbor će doneti odluku i o programu rada do kraja godine. 
 
Upravni odbor čine:
 
  • Vladimir Novaković, Apatinska pivara (predsednik)
  • Goran Kovačević, Gomex (potpredsednik)
  • Vladan Vasić, Grad Pirot (potpredsednik)
  • Dragana Čukić, ACES (potpredsednica)
  • Svetoslav Atanasov, Coca-Cola HBC Srbija 
  • Stanka Pejanović, Gorenje
  • Vojislav Genić, SAP Central Eastern Europe
  • Goran Cvetanović, Grad Leskovac
  • Saša Pavlov, Grad Pančevo
 
Tokom jučerašnjeg dana, članovi Upravnog odbora bili su gosti Sombora i Apatinske pivare. Violeta Jovanović, izvršni direktor  NALED-a u izjavi za Portal Plus online rekla je da je domaćin, uoči današnje sednice pripremio sadržajan  protokol:
 
"Domaćin nam je priredio izuzetan program boravka. Praksa je da se domaćin skupa menja. Predsednik  UO Vladimir Novaković, inače direktor Apatinske pivare, potrudio se da nam dan protekne u radnoj atmosferi. Posetili smo Radionicu tkačkog udruženja u Staparu. Podsećam na izuzetnu saradnju ovog udruženja sa pirotskim Udruženjem Grlica. Snažne utiske poneli smo iz  Galerije Milan Konjović, bili u somborskom pozorištu i gradskom muzeju. Na kraju dana priređena je  zajednička večera na salašu u društvu predsednika opština Zapadnobačkog okruga – Sombor, Odzaci, Kula, Bačka Palanka i Apatin".

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Danas je održana sednica Saveta za zapošljavanje opštine Кula, na kojoj je razmatrana radna verzija Lokalnog akcionog plana...

Danas je po hitnom postupku održana sednica Skupštine opštine Кula, na kojoj je doneta Odluka o otuđenju građevinskog...

U cilju većeg učešća građana u donošenju odluka o trošenju novca prikupljenog po osnovu poreza na imovinu, Opština...

Republički zavod za statistiku objavio je podatke o registrovanoj zaposlenosti za 2018. godinu - godišnji prosek, po opštinama...

Nemačka kompanija Witzenmann, izabrana je na javnom nadmetanju kao jedini i najpovoljniji ponuđač za kupovinu šest hektara zemljišta...

Po programu podsticaja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2019. godini  „start ap“ krediti...